טיפות FML-תופעות לוואי אחרי שימוש ממושך

דיון מתוך פורום  קרנית העין

02/07/2017 | 09:59 | מאת: שירן

שלום, עשיתי ניתוח לייזר בעיניים ואני משתמשת ב FML כ-8 חודשים. האם עקב השימוש הממושך, יכולות להופיע תופעות לוואי כמו מתן סטרואידים דרך הפה? (טיפות עיניים תמיד מגיעות לגרון ומרגישים את טעמם המר. )

שימוש ממושך בסטרואידים עלול לעלות לחץ תוך עיני (גלאוקומה) ולגרום לעכירות של העדשה (קטרקט ) לכן על הרופא שלך לבדוק לחץ ולהרחיב אישונים לבדוק עדשה כמובן שאם את חשה את טעם הסטרואידים בפה זה מרמז על ספיגה לדם דרך הריריות של האף ולכן כדאי ללחות על פתח ניקוז הדמעות בקצה העפעף ליד האף

מנהל פורום קרנית העין