אב התעוור , האם בן גם יכול לתעוור איך לבדוק

דיון מתוך פורום  קרנית העין

31/05/2017 | 12:23 | מאת: קסניה

שלום ד"ר, אב של בן זוגי סבל מהתדרדרות ראייה עם שנים (בעשרים שנים האחרונות) עד שכרגע כבר לא רואה ובחושך בכלל לא רואה. בן זוג שלי, סיפר שלאבא שלו מחלה נדירה "חשוכת מרפא" ומחלה זו גנטי ואין מה לעשות עם המצב כרגע. בן זוג שלי לא יודע את שם המחלה אמר זה מאוד נדיר. החל לאחרונה לקחת כדורי לוטאין. והוא מעשן חפיסת סיגריות בשבועיים. הוא בן 33 והמוצא שלו מיזרחי. א. האם ישנה בדיקה שבן זוגי יוכל לעשות לבדוק האם יש לו המחלה? הוא כרגע רק עם משקפי ראייה. אם כן שמחה לדעת מה בדיקה שעליו לעשות גם בשמה לועזי. ב. אנחנו חושבים להביא יחד ילד, האם ידוע על בדיקה גנטית האם הוא נשא? ג. מהי לדעתך המחלה? המון תודה לך

סביר להניח שהמדובר במחלה ניוונית של הרשתית . אני מציע שתפני למרפאת רשתית באחד מבתי החולים באזור מגוריך או תתיעצי עם רופא עיניים מומחה רשתית בקופת החולים שלך

מנהל פורום קרנית העין