קרט וקונוס מתקדם מאד

דיון מתוך פורום  קרנית העין

12/02/2017 | 00:57 | מאת: שושי

שלום רב, אני בת 39 וסובלת מקרטוקונוס מזה עשר שנים. לאחרונה חלה הידרדרות משמעותית לכדי חוסר יכולת להרכיב עדשה בעין שמאל שבה הראייה ללא עדשה היא מעל 6/120 (הרופא הגדיר זאת כראייה של רק תנועת יד). בעין הימנית הראייה שלי עם עדשה היא נכון לעכשיו 6/15 בשל דלקת ויראלית חמורה בעין שמאל איני יכולה יותר להרכיב כל עדשת מגע שהיא, ואני כבר ארבעה חודשים במצב של חוסר ראייה כלל בעין זו. עליי להמתין עוד זמן ממושך עד להחלמת העין מהדלקת לכדי מצב שהיא תהיה מוכנה להשתלה. (מיותר לציין כי אין באפשרותי להסתייע כלל במשקפי ראייה). אני חייבת לעבור השתלות קרנית בשתי העיניים. האם לנוכח מצב ההמרה וזמן ההמתנה להשתלה, ביטוח לאומי מכיר בכך כאחוזי נכות? תודה רבה!! שושי.

ניתן לקבל אחוזי נכות על סמך חדות הראיה הירודה. תעמדי על כך שאת מבקשת להבדק עם משקפיים ולא עדשות. שימי לב שאם חדות הראיה תהיה נמוכה מ 6/12 (צריך חדות ראיה טובה מ 6/12 אפילו רק בעין אחת) ילקח הרשיון נהיגה תרשמי במספר בתי חולים להשתלת קרנית על מנת לקצר את זמן ההמתנה

מנהל פורום קרנית העין