מספר שאלות בנוגע לשתי בדיקות

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

24/09/2019 | 22:53 | מאת: חרדתית!!

היי פרופסור, יש לי מספר שאלות: 1. האם בבדיקת משטח ואגינלי שכולל תרבית, בודקים גם טריכומונוס? 2. האם בבדיקת שתן pcr בודקים גם מיקופלסמה גנטליום? 3. האם מיקופלסמה גנטליום היא מחלת מין בכלל? כי ראיתי שכתבת פה בעבר שלא, אך בכל מקום אחר כתוב שכן.. ביקשתי מהרופא הפניה להכל, כולל הבדיקות הללו, אך לא ראיתי את שם הבדיקות הנל בתוצאות, למרות שקראתי באתר של מכבי שכשלוקחים משטח, בודקים גם אם יש טריכומונטס..

1. בדיקה לטריכומונס היא מהנרתיק. אפשר לאבחן ב3 דרכים: PCR, תרבית ומשטח ישיר 2.אפשר . צריך לבקש 3.היא לא מחלת מין

30/09/2019 | 01:35 | מאת: שאלה אחרונה בהמשך לתגובתך

אז אני מנסה להבין שני דברים: 1. אם אין הפרעה מהותית, אין באמת צורך לבדוק מיקופלסמה כי זו לא מחלה? 2. אם ביצעתי משטח ואגינלי כולל תרבית (קופח מכבי) שחזר תקין, שללו שם גם טריכומונוס?

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין