urea.urealyticum הדבקה חוזרת

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

24/03/2019 | 21:30 | מאת: לימור

שלום פרופ', לפני כשנה התחלתי לצאת עם מישהו חדש ויצאה לי בדיקת PCR חיובית עם urea.urealyticum (כאשר אני יודעת בוודאות מבדיקות קודמת שלפניו לא הייתי נשאית של זה). טופלתי בדוקסילין- ובתרבית חוזרת- יצאתי שלילית וגם דלקת השופכה עברה לאט לאט. לפני חודשיים, חזרתי לאותו אקס, והוא גם היחידי שהייתי איתו כל השנה. (כאשר אצלו, לפחות לדבריו, התוצאה יצאה שלילית). וכעת אחרי שקיימנו יחסים עשיתי בדיקת PCR והיא שוב יצאה חיובית לחיידק הזה. אז שאלתי היא- אם אכן הוא אינו נשא של החיידק... יכול להיות שהוא "חוזר" גם לאחר הטיפול האנטיביוטי ללא קשר למגע מיני? (כמו קנדידה שמטפלים בה בכדורים כשגורמת זיהום ואז חוזרת, למשל). במידה וכן- מה עליי לעשות כעת? אם זה גרם לדלקת בשופכה בחשיפה הקודמת זה יכול לעשות זאת שוב לא? תודה רבה.

אכן. כשאחד מבני הזוג נושא את החליידק והשני סובל ממנו כדאי לתת טיפול במקביל לשניים

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין