בדיקה לכלמדיה תו"כ טיפול באנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

02/01/2018 | 11:33 | מאת: אורי

שלום רב, עשיתי בדיקת שתן לגילוי כלמדיה (ומחלות אחרות) בקופת חולים. כמו כן, אני לוקח אנטיביוטיקה בשם Rifadin (rifampicin) כבר שבוע ואמור להמשיך ולקחת אותה ל3 חודשים הקרובים. מדובר על אנטיביוטיקה "קלה" וייעודית לקראת טיפול ביולוגי שאני אמור להתחיל עוד כחודש לבעיה במפרקים. האנטיביוטיקה הזו אמורה למנוע התפרצות של שחפת רדומה כאשר מתחילים בטיפול הביולוגי. בכל מקרה, התוצאה לכלמדיה יצאה שלילית, אך נאמר לי על ידי האחות שהאנטיביוטיקה עלולה להשפיע על התוצאות ולכן עליי להפסיק לקחת את האנטיביוטיקה ורק אחרי 10 ימים מיום ההפסקה לעשות את בדיקת השתן. אני לא יכול להפסיק את האנטיביוטיקה ב 3חודשים הקרובים ולכן אשמח לדעת האם במקרה הספציפי הזה אכן יכוה להיות השפעה של האנטיביוטיקה על תוצאות בדיקת השתן. תודה רבה

מומלץ לא להפסיק את הריפמפין. אם הכלמידיה PCR יצא שלילי אז אין לך כלמידיה

03/01/2018 | 15:11 | מאת: אורי

המון תודה !

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין