חרדות לפני שינה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

17/09/2007 | 14:29 | מאת: מורן

שלום אני בחורה בת 23, אני סובלת מOCD, חרדה חברתית, הפרעות באישיות דיסטימיה ודיכאון. עברתי טיפול במשך שנה ולקחתי רסיטל. הפסקתי לפני כשנה עם הפסקתי בטיפול (מרצוני). אני פונה אליכם כיוון שרק בעוד חודש וחצי אחזור לטיפול (החלטתי שלי עקב התדרדרות במצב). לאחרונה גיליתי מצב חדש שלא נראה לי בריא במיוחד, והוא מקשה עלי מאוד, אני אשמח לדעתכם- כמעט בכל לילה (אציין זאת- רק כשאני ישנה בבית) אני שומעת רעשים. הרעשים קיימים, הם לא הזיה שלי... נניח רעש של שקית שעפה בגלל המאוור או כל רעש קטן אחר. והרעש הזה מפרה את דימיוני, הרעש הקטן הזה הופך לנחש שמסתובב בחדר או לדבור או כל חיה לא נחמדה אחרת... ואני לא מצליחה לישון, אני קמה ובודקת, אני פוחדת, אני חרדה לפני שינה. כמו כן קרה לי גם דבר אחר שלא יודעת מה דעתכם בדבר, אבל אני מאמינה ברוחות. לפני כשבוע הרגשתי שיש איתי עוד מישהו בחדר וקמתי מיליון פעמים לבדוק אם אני רואה משהו, התחלתי לחפש דברים, אולי אצליח לראות איזו רוח. אני אף פעם לא הייתי במצב כזה... זה רק בחודשים האחרונים.. וזה רע, זה לא טוב. ועוד אציין שמאז ומעולם היה לי פחד שמישהו מסתכל עלי, בכל מקום שאני נמצאת אני מרגישה שמסתכלים עלי, כשאני במקלחת אני בודקת את החלון מיליון פעמים... עכשיו זה הופך לחמור יותר. מאיפה זה בא? זה קשור לOCD או שזה משהו חדש? אני ממש מבולבלת, לא בא לי עוד בעיה. אני אשמח לכל תגובה שאשר תיהיה היא. המשך שבוע מקסים ושנה נפלאה ומחייכת לכם :-)

17/09/2007 | 23:25 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מורן שלום, התופעות שאת מתארת נקראות בשפה המקצועית "אילוזיות". הן בהחלט יכולות להיות חלק מהפרעת חרדה, כמו ההפרעות מהן את סובלת. בד"כ ברגע שמושג איזון של המצב החרדתי, התופעות הללו נעלמות. המון הצלחה ובריאות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה