מרוניל - 75 ס.ר. -- האם יכול לגרום לאפטיות, שריפה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/09/2007 | 20:09 | מאת: אורית

דר' שמגר -שלום רב, אודה לך מאוד, באם תקדיש ספר קטן של דקות לענייני. בטרם אפנה אל השאלה העיקרית, אציין, כי אני סובלת 16 שנה מדיכאון. 5 שנים מתוכן הייתי מטופלת בסרוקסט, כדור 1 ליום - מאוד עזר, חייתי חיים רגילים. לפני כשנתיים, הסרוקסט כנראה הפסיק לעזור - והרופא החליף לי אותו ל- 2 וויפאקס ( 75 מ"ג * 2 ). לפני חודשיים, שוב התחלתי לחוש ברע, פניתי שוב אל הרופא, וזה הורה לי ליטול 3 וויפאקס ביום ( 75 מ"ג האחד) + 1 סרוקסט - אחרי כמעט חודשיים של נטילת הכדורים, בהתאם להוראות הרופא, והתגברות הדיכאון, הייתה לי תחושה של שריפה וגלי חום בגוף. הרופא הורה לי, להפסיק את הטיפול בוויפאקס וליטול 2 כדורים מסוג מורניל ( 75 מ"ג האחד) + 1 סרוקסט ביום. זה 4 ימים שאני נוטלת את כדור המרוניל , 2 ביום והסרוקס - 1 ביום. אכן, החרדות מהן סבלתי הופסקו. מצד שני, הפכתי אפטית, ערנית יתר על המידה וחסרת תאבון. אציין, כי על העלון של המרוניל, כתוב, כי, התרופה עלולה לגרום לעייפות וכי, היא מעוררת את התאבון - אצלי ,בדיוק הפוך -אני ערנית יתר על המידה ואף חסרת תאבון . הערנות יתר, והאפטיות נותנות לי תחושה של חוסר אונים, ריקנות, העדר רצון לישון או לאכול. האם ה- מרוניל מתאימה לי ? האם הפסקת הוויפאקס תוך יומיים אחרי שימוש של שנתיים במינון 2 כדורים ליום ,וחודשיים אחרונים , 3 כדורים, ביום והתחלת המרוניל - היא נכונה ? תודה רבה, אואית

15/09/2007 | 23:24 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אורית שלום, קצת קשה לדעת מה קורה איתך בכל הבלאגאן התרופתי הזה. אינני בטוח מה מהתגובות (הטובות והרעות) קשורות למרוניל ומה להפסקה החדה (חדה מידיי, לטעמי) של הויאפקס. במצב הנוכחי אין אלא לחכות עוד כמה ימים ולראות לאן הדברים מתפתחים. אם אלו תופעות הקשורות להחלפת התרופות, אני מניח שתוך כשבוע הן יחלפו, או לפחות יחלשו מאד. רוצה לומר- קצת קשה כעת לדעת האם המרוניל מתאימה, ואין ברירה אלא לחכות כמה ימים. בנתיים אאחל לך הרבה בריאות לשנה החדשה. וקצת סבלנות....

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה