מעבר מסרוקסט לפריזמה ושאלה על טופמקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/07/2007 | 17:34 | מאת: שירלי

שלום רב, אני בת 32 ובמשך שנה נוטלת סרוקסט כי אני סובלת מדיכאון וחרדות. נפשית אני מרגישה טוב רק שהחשק המיני שלי ירד ואני קצת ישנונית. הפסיכיאטר החליט להחליף לי את הסרוקסט בפריזמה בהדרגה כמובן. הפחד שלי מהמעבר הזה שאני לא ארגיש טוב כמו עם הסרוקסט. יש ליפחד אדיר מתקופת החושך בה הייתי מלפני נטילת הסרוקסט. האם עליי לחשוש? שאלה נוספת: בעבר סבלתי מ בולמיה והיו לי ירידות ועליות במשקל. בשנתיים האחרונות עליתי קצת יותר מ עשרה קילוגרמים ויש לי בעיה להשתלט על שוקולד ולחם ובכלל אוכל. אני כרגע בדיאטה אבל קשה לי. הפסיכיאטר נתן לי טופמקס. שמעתי עליו דברים שהפחידו אותי. למרות שהפסיכיאטר שלי לא מודאג אני קצת פוחדת...האם מישהו נטל פעם תקופה זו? מה הוא יכול לספר לי אשמח לכל תשובה. תודה רבה רבה

18/07/2007 | 20:38 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שירלי שלום, המעבר מסרוקסאט לפריזמה אינו מנבא בהכרח נפילה במצב. מדובר בשתי תרופות מאותה קבוצה, לכן החשש קטן. יש אף יתרון במעבר כי סרוקסאט נוטה להגביר את התאבון יותר מפריזמה, כך שאולי תרוויחי גם ירידה יחסית בתאבון. לגבי החשק המיני והישנוניות- אינני בעל בשורה. שתי התרופות עשויות לפגוע בחשק המיני ולגרום לישנוניות במידה דומה, אולם לעיתים יש מטופלים שמפתחים תופעת לואי דוקא לתרופה אחת ולא לשניה- או להפך. לא ניתן לדעת זאת מראש. בענין הטופמאקס- אינני יודע על איזה תופעות לואי את מתכוונת. ככלל זו תרופה בטוחה יחסית עם תופעות לואי נדירות וקלות יחסית (למשל בהשוואה לסרוקסאט), אם כי אין הוכחות חד- משמעיות ליעילותה בהפחתת תיאבון (ישנם כמה מחקרים המראים שיתכן ויש מידת יעילות, אך זה לא חד משמעי).

21/07/2007 | 01:38 | מאת: שלי

תתרחקי מטופמאקס כמו מאש. לאחר 11 יום חשתי קוצים מכאיבים ברגליים והפסקתי לחוש את השפתיים. פשוט קיבלתי הרעלת טופמאקס. הרופאים בדרך כלל נגד התרופה!

19/07/2007 | 18:48 | מאת: אני22

היי אני סובלת מהפרעות אכילה, משהו בין אכילה כפייתית לבולימיה כמה שנים טובות (טוב, לא כל כך טובות....). השתמשתי בטופמקס להערכתי 3 שנים, ואני רוצה להגיד שלא חוויתי שום תופעות לוואי וזה היה יעיל. ירדתי הרבה מאוד במשקל (התחלתי את השימוש בה במשקל 130 ק"ג, ומתוכם ירדתי 60, חלק גדול בזכות התרופה לדעתי) והפסקתי להקיא. לפני כשנה וחצי הפסקתי את השימוש בתרופה ומאז המצב החמיר בצורה ניכרת, הגעתי למספר זלילות והקאות ביום. אני מקווה לחזור לקחת את התרופה, ואף על פי שהיא לא בסל והיא לא זולה, היא יעילה, ואני בעד. זה רק על סמך הניסיון שלי. שיהיה לך רק טוב.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה