חוסר נוחות-חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/09/2007 | 16:52 | מאת: דני

שלום ד"ר,אני לא יודע כל כך איך להסביר את הבעיה אבל אנסה.אני בן 25 ומאז שאני זוכר את עצמי יש לי בעיה להיות בסביבה עם אנשים,אני חש לא בנוח. חשוב לי לציין שזה לא תחושה של פחד אלא פשוט חוסר נוחות.אני כמעט בטוח שזו לא חרדה חברתית כי יש לי חברה,יש לי חברים, אני מדבר עם אנשים אבל תחושה כללית של אין כח לדבר. נבדקתי בבדיקות כלליות כולל בדיקות דם ואני בריא.כל מפגש עם אנשים מטיש אותי פיזית ואני ממש מרגיש עייפות נוראית ורוצה לישון. אציין בפנייך שכיף לי לדבר ואני אוהב להיות בחברה אבל אי הנוחות הגופנית הזו מטישה אותי.גם 2 פסיכולוגים שהייתי אצלם באבחון אמרו שזוהי לא חרדה חברתית אלא רק חרדה.אני בטוח שאתה מבין שבגלל זה אני לא שוקל בחיוב שימוש קבוע בתרופות אך מצד שני,אני לא רואה טעם בשיחות כי ההרגשה הנפשית היא טובה מאוד זה יותר משהו פיסיולוגי שאני לא יודע מה לעשות עם זה.

10/09/2007 | 21:29 | מאת: ד"ר עופר שמגר

דני שלום, אכן אתה מתאר הפרעה שאינה שכיחה, אם כי היא נשמעת בתחום של הפרעות החרדה. זו לא נשמעת בעיה שבגללה כדאי להתחיל טיפול תרופתי (לפחות לא כעת). מאידך שווה להשקיע במספר פגישות עם מומחה בטיפול קוגנטיבי-התנהגותי, שילמד אותך טכניקות התמודדות עם לחץ, טכניקות הרפיה ועוד.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה