תסמונת אישיות אורגנית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/09/2007 | 14:56 | מאת: מאיר

השאלה לגבי תסמונת אישיות אורגנית- organic personality syndrome 1. לאיזה מצבים אורגניים מתייחסת אבחנה זאת? האם הכוונה גם לבעיות אורגניות מולדות? או בעיות אורגניות שהיו במהלך החיים? או אחרות? 2. כיצד ניתן לדעת האם השינויים באישיות הם תוצאה של הבעיה האורגנית או שהיתה בעיה באישיות עוד לפני כן? 3. איזה שינויים באישיות יכולים להיכלל כאן? אני יודע שיש 10 סוגים שונים של הפרעות באישיות ואילו כאן מדובר על אבחנה אחת.

08/09/2007 | 20:12 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מאיר שלום, באבחנה של הפרעת אישיות אורגנית בד"כ הכוונה לשינויים אישיותיים נרכשים עקב פגיעה מוחית, שהשכיחה מכולן היא חבלת ראש קשה. סיבות נוספות הן גידולים מוחיים, שבץ מוחי, אפילפסיה ועוד שורה של מחלות הפוגעות במוח. יחד עם זאת לפעמים נותנים את האבחנה למי שמוחם פגוע מהלידה. הכי חשוב מבחינת האבחנה היא העובדה שחל שינוי של ממש בדפוי האישיות שלו, בעיקר כפי שיכולים להעיד המכרים הקרובים ובני משפחתו. הרבה פעמים רואים ביטויים של ירידה קוגנטיבית, אי שקט או לחילופין אפטיות, אי יציבות רגשית ונטיה לחוסר תגובה רגשית, התפרצויות זעם, אווילות, מעט חוסר שיפוט בסיטואציות חברתיות, לעיתים התנהגות מינית לא תואמת ולעיתים עבריינות. מה שפרטתי אלו חלק ממכלול התנהגויות שלעיתים רק חלקן מופיע.

11/09/2007 | 23:09 | מאת: מתעניינת

אפשר לדבר על הפרעת אישיות בעקבות שינוי דרסטי בדפוסי התנהגות לאחר ארוע כופני או נפשי טראומתי איך אפשר לאבחן הפרעת אישיות אם לא מתרחש ארוע כזה ואם לא נצפים שינויי התנהגות?? ואם הפרעת אישיות היא דבר מולד איך ייתכן שהיא "תתפרץ" בגיל מבוגר (מעל ארבעים) כ"התפרצות פסיכוטית"??? (מקרה שידוע לי אישית...)

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה