שאלה דחופה !

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/08/2007 | 20:42 | מאת: החוששת

ברצוני לדעת, מהם הסימנים של התמוטטות עצבים ? אילו תחושות, סימנים פיזיים, נפשיים, מעידים על כך שאכן מדובר בהתמוטטות עצבים ?

05/08/2007 | 23:04 | מאת: ד"ר עופר שמגר

התמוטטות עצבים היא שם עממי לבעיה נפשית המלווה במתח. ישנו מגוון עצום של בעיות נפשיות היכולות להקרא התמוטטות עצבים, החל מתגובת הסתגלות, שזו תגובה כמעט נורמלית לארועי חיים לוחצים, וכלה במחלות כמו סכיזופרניה. הרבה אנשים עוברים מצבים בהם הם חשים קריסה נפשית קשה, ומתאוששים בכוחות עצמם. לעיתים זה סימן למחלה. האבחנה לא תמיד פשוטה, וכמו שכאשר כואב החזה כדאי ללכת לרופא לשלול התקף לב (למרות שזה הרבה פעמים סתם שריר תפוס), כך גם במצבי משבר נפשי משמעותי כדאי לפנות לאיבחון מסודר, אפשר גם ע"י רופא המשפחה בקופת חולים.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה