סרוקסט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

20/12/2007 | 11:23 | מאת: אסף

שלום לכם! אמי כבת 70 סובלת ממצב רוח לא טוב, מלווה במתח בקיבה, בעיקר בשעות הבוקר. היא מטופלת בנורמיטן ליתר לחץ דם. בעיקרון היא ישנה טוב ומתפקדת. היא כבר טופלה בתרופות: ציפרלקס, פרוזק, אדרונקס, אפקסור (150). אך ללא שיפור משמעותי. אפקסור הוריד את המתח בקיבה אך לא עזר למצב רוח. כרגע הרופא מציע לה סרוקסט (20), ורציתי לשאול האם לאור הטיפול שכבר עברה האם זו התרופה המתאימה או שיש לכם הצעות יותר מתאימות? אמי קצת רגישה לתרופות וכמובן שיש לקחת בחשבון את גילה ולחץ דם בהקשר של תופעות לוואי? האם ידועה פגיעה ברמות סודיום משימוש בסרוקסט? בברכה, אסף

20/12/2007 | 20:49 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אסף שלום, ככלל אין חוקיות ברורה במעבר בין תרופות. בד"כ מנסים לעבור לתרופה מקבוצה אחרת, פשוט בגלל שיש בזה הגיון תרופתי. במציאות אין הוכחה שתרופה מקבוצה אחרת תהיה יעילה יותר. לאור העובדה שאימך כבר עברה מספר תרופות, אין כיוון ברור חד-משמעי. לסרוקסאט אין בעיות עם יתר לחץ דם, אבל הוא כן יכול להוריד את רמות הסודיום (זה די נדיר, וע"י מעקב פשוט של בדיקות דם ניתן לגלות את זה בזמן). לסיכום- סרוקסאט הוא המלצה סבירה, אבל לא יותר ולא פחות מתרופות אחרות. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה