לא מצליח למצוא תרופה מתאימה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

17/12/2007 | 07:19 | מאת: עמיר

שלום ד"ר שמגר, אני בן 48 .בשלוש השנים האחרונות אני סובל מחרדות ודכאונות כמעט ברציפות. נסיבות חיי אמנם לא היו קלות (גירושים ועוד ...) אך בכל התקופה ניסיתי להעזר בטיפול פסיכולוגי (שיחות) משולב בתרופות. ע"פ הגדרת הפסיכיאטר שלי אני סובל מדיסטימיה, ייתכן שגם מאישיות גבולית. במסע חיפוש התרופה עברתי עד כה לוסטראל (100 מ"ג), ציפראלקס (10מ"ג) אשר גרמו לי לשינה קצרה (3 שעות שינה רצופות בלילה) ולחוסר תפקוד מיני – והשפעתם המועילה היתה מינימאלית, רמרון (15 מ"ג) אשר גרם לי לעייפות נוראית וחרדה, רמוטיב (500 מ"ג) אשר לא הועיל ולא הזיק. היום אני מנסה אדרונקס, כשבועיים, עדיין במינון נמוך (2 מ"ג) אשר גורם לי לאצירת שתן. יש לי מוטיבציה חזקה למצא את הכדור המתאים אולם אני חושש שאין יותר אפשרויות ... אשמח לשמוע עצתך – כיצד להמשיך ? תודה, עמיר.

17/12/2007 | 22:20 | מאת: ד"ר עופר שמגר

עמיר שלום, ישנן עוד המון אפשרויות. בטווח המיידי שווה לנסות אפקסור וסימבאלטה. בהמשך ישנן עוד לפחות 10 תרופות שונות שניתן לנסות. כמה זמן אתה בטיפול שיחתי? האם אתה יודע איזה סוג טיפול זה?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה