דיכאון וחוסר אונים!

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/12/2007 | 13:12 | מאת: דנה

שלום רב, אני שנה אחרי לידה. לידה שניה טראומטית מאוד. חודש לאחר הלידה התפרץ פסוריאזיס במפרקים כעת כמעט נעלם. חודש לאחר מכן כאבים בכל הגו (כאבים מסתובבים), חום, בעירות, עיקצוצים, עייפות, הזעות, חרדות, עייפות, חוסר אנרגיה, עצבות. השתנתי מקצה לקצה הפכתי לאדם אחר לגמרי אין לי חשק לעבודה, לבן זוגי ולילדים. בבדיקות נשללו מחלות מסוימות ודלקת מפרקים. לאחרונה ראומולוג איבחן פיברומיאלגיה. מאז אני בסטרס כפול. כל כאב מלחיץ אותי כל פיהוק מדכא אותי. עצם המחשבה שקיבלתי במתנה משהו לכל החיים מדכא אותי. המצב הנפשי התגבר כתוצאה מהמצב הפיסי - הגוף שלי בשיגעון! קיבלתי מהראומטולוג תרופה נגד דיכאון הוא טוען שהיא עוזרת במצבי פיברומיאלגיה. אלטרול - אני שונאת כדורים כימיים ובטח לא רוצה להיתמכר לזה. הציעו לי רמוטיב. האם הוא טבעי?? יש לו תופעות לוואי?? הוא ממכר?? האם יש אותו בסל הבריאות?? תודה רבה.

06/12/2007 | 19:05 | מאת: ד"ר עופר שמגר

דנה שלום, רמוטיב הינה תרופה ממקור צימחי (תמצית היפריקום) שאינו ממכר. התרופה קיימת בסל הבריאות. יחסית לתרופות אחרות יש לו מעט מאד תופעות לואי, וגם הן לא שכיחות. שווה לשקול גם טיפול פסיכולוגי, עדיף בגישה קוגנטיבית- התנהגותית (אבל לא חובה, גם גישות אחרות יכולות לעזור) בכדי לעבד את כל הקשיים שעברת ושאת עוברת. המון הצלחה.

06/12/2007 | 20:00 | מאת: דנה

תודה רבה רבה על המענה! כמה זמן מומלץ להשתמש ברמוטיב לקבלת תוצאה? האם אחרי שיפור יש להמשיך את הטיפול? רופא משפחה יכול לתת מרשם, או שצריך פסיכיאטר?.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה