תשובת MRI והמצב שלי.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/12/2007 | 12:40 | מאת: א' מהצפון

דוקטור שלום. סליחה שאני "מתקרצצת" ושואלת הרבה שאלות באינטרנט. היום נזכרתי בפרט נוסף: עברתי MRI בשנת 2004, התוצאות היו תקינות למעט " מודגמת הרחבת חלק קדמי של קרן טמפולרית ימנית ע"ח ההיפוקמפוס" והמך פרוש הבדיקה תקינה. "לסיכום: 1. בגדר הנורמה, לא הוגדו תהליכים בגזע המוח או בזוויות הפונטוצרבליות. לא הודגמה פתולוגיה לאורך עצבי השמע. 2. דלדול היופקמפלי קל מימין. מה זה קרן טמפולרית ימנית? לגבי ההיפוקמפוס אני יודעת שזה החלק שמעבד את הזיכרון מקצר טווח לארוך טווח? כרגע אני שוקלת הגשת תביעה לביטוח לאומי, שהרי אני סובלת גם מפוסט טראומה ואת זה איש לא יוכל לקחת ממני.... האם לדעתך יש טעם לבקש עוד MRI לחיזוק טיעוני בביטוח הלאומי? מה קורה אצלי במוח? (שאלה שעולה אצלי, אך בטח לא תוכל לענות עליה כי אינך מכיר אותי......הרהורי לב) עכשיו הפסיכולגית שלי הציעה שאני אנסה להתקבל למרפאה ברמב"ם. היא טוענת ששם יהיה לי מענה הרבה יותר טוב ושאני ארגיש שם יותר טוב. עוד נפגש.... הא, ושכחתי לציין: נמצאה אצלי אנמיה קשה 10.3 (לא קשה מאד) לא אציין את הגיל שהקרדיולוג שנבדקתי אצלו טוען שבעקיפין גם זה משפיע על תפקוד המוח, ושפלא שעדיין לא נפגעו אצלי הכליות (טוב אבל זה כבר לא קשור אלייך). מה יהיה הסוף? מתי יוקלו כבר החרדות המפגרות והקשות הללו? אני מאד מאד רוצה לעזור לעצמי!!!!!!!!!!!!! אגב, אני לא נחשבת לפסיכוטית, אני שפוייה מאד!!!! אני בצומת דרכים בכל היבט של חיי, ואני לא יודעת מה לעשות! תודה רבה לך על כל הזמן שאתה מקדיש לי! וסליחה על ההטרדה!

01/12/2007 | 22:48 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אז שוב שלום :-) אין קשר ידוע וחד משמעי בין שינויים במבנה המוח לבין הפרעות נפשיות ספציפיות. בהרבה מקרים רואים שינויים מבניים כאלו ואחרים במבנה המוח, שהם חסרי משמעות. זה בדיוק כמו שרופא כללי מתאר בזמן בדיקה המצאות שומות בולטות על העור, למרות שהן חסרות חשיבות. הסיבה לתיעוד הזה היא שבמידה ובעתיד יחול שינוי באיזור האמור, יהיה בסיס להשוואה. MRI אינו תומך באבחנה של פוסט-טראומה. לגבי האנמיה- הדבר היחידי ששווה לבדוק הינו חסר בויטמין B12, שכן חוסר בויטמין זה גורם לפעמים לאנמיה ויכול גם לגרום להפרעות נפשיות שונות. מעבר לכך אין קשר בין אנמיה לבין הפרעות נפשיות. רק בריאות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה