תחושות פיזיות רעות ואי שקט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/11/2007 | 20:57 | מאת: ארז

שלום ד"ר.אני בן 26 וסובל סבל יום יומי איום ונורא. אפרט: יש לי חרדה חברתית פיזית,כלומר מרגיש גוש תקוע בגרון,חוסר אויר כל זמן שאני בסביבת אנשים אבל עם זה הסתדרתי עד לא מזמן כי סה"כ מצב הרוח תקין ואני כן מדבר עם אנשים ועובד עם אנשים. בשלוש השנים האחרונות התחילו לי כל הזמן בחילות,אי שקט, קושי לשבת במקום אחד, תשישות הגוף ורצון לישון כל הזמן.תיאבון תמיד תקין ומצב רוח בסדר אבל כאילו משהו גופני לא תקין ואין לי שקט לרגע! פניתי לרופא המשפחה,בוצעו בדיקות דם מקיפות והכל היה תקין ביותר. בעקבות כך,סבר הרופא כי יתכן ותרופה נגד דיכאון קל יכולה לעזור אז הוא רשם לי רמוטיב. לקחתי את התרופה במינון מלא כחודשיים והחרדה החברתית לא השתנתה ואף התווספה עצבנות. הפסקתי עם התרופה. אין לי כל ניסיון בעבר עם תרופות אחרות פרט לקלונקס להרגעה.האם התופעות שאני מרגיש והתחושה הרעה הפיזית נובעת ממצב נפשי? מהי האבחנה ממה שסיפרתי (כמובן שאקח זאת בפרופורציה הנכונה מעל גלי הרשת...)

18/11/2007 | 21:41 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ארז שלום, אני שמח שאתה מתייחס לפורום בצניעות הראויה לו ולא מעבר לכך. אכן כך ראוי להעשות. ובכל זאת- האמת שהתמונה שאתה מתאר מאד לא ספציפית ולא מכוונת לשום הפרעה ברורה. המחשבה על כך שהכל זה ביטוי דיכאוני היא בהחלט סבירה בעיניי. אבל אני לא הייתי שם יהבי על טיפול תרופתי - אלא על טיפול פסיכולוגי. תרופות בד"כ יכולות לעזור כשיש תמונה ברורה של הפרעה פסיכיאטרית מובחנת וחדה שיש לה טיפול תרופתי ידוע. במצב בו יש אוסף של סימנים ללא מיקוד אבחנתי, מנסיוני טיפול פסיכולוגי יעשה עבודה טובה יותר. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה