דיכאון חרדתי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

31/10/2007 | 21:24 | מאת: מיכל

לד"ר עופר שמגר שלום! לפני כחודשיים לערך אובחנתי כסובלת מדיכאון חרדתי,יש לציין כי מעולם לא חוויתי דיכאון. אני נוטלת ציפרלקס קרוב לחודשיים 5 שבועות 10 מ"ג שלא ניכר שיפור , 5 ימים 15 מ"ג, ושבועיים וחצי נוטלת 20 מ"ג. נכון לעכשיו מרגישה שיפור במצב הרוח, התקפי החרדה פחתו והגוף רגוע יותר. ישנו סיפטום גופני עיקרי מאוד שבו אני לא חשה שינוי לצערי והוא הרגליים, אני אנסה לתאר בצורה ברורה מאוד את התחושה שאני מרגישה בשתי הרגליים באופן זהה מאוד: תחושה של "רגליים כבדות" "ועייפות" , בקושי סוחבות את הגוף, שרירים מתוחים מאוד ותפוסים ברגליים ( תחושה המורגשת בד"כ אחרי אימון בחדר כושר), שרירים לא רפויים, לעיתים גם קפיצות לא רצוניות של השרירים ברגליים, לעיתים כאבים ודקירות חדות ברגליים ותחושה של נימול וזרמים ברגליים. אני רוצה לציין שתחושות אלו אני מרגישה לאורך כל היום ללא שיפור במהלך היום והלילה. הליכה של רבע שעה בחוץ או על הליכון מעייפת אותי פתאום :( בעוד שלפני כל הסיפור הזה הייתי מתאמנת קבוע בחדר כושר מספר שנים ורצה שעה על ההליכון מספר פעמים בשבוע ולא הרגשתי עייפות כזאת :( תחושות אלו ברגליים מעיקות עליי מאוד וקצת הורסות את האופטימיות שלי לעתיד טוב יותר:( ביצעתי בדיקת mri גב מותני ונשללה בעיה אורטופדית, מיפוי עצמות תקין, emg תקין, בדיקת ויטמינים תקינה , בלוטת התריס וכו' גם תקינות. בדיקת הנוירולוג תקינה, פרט לריפלקסים ערים מידי באיזור הפיקות. מספר שאלות לי אליך : 1. מהו בכלל המושג דיכאון חרדתי והאם נחשב הוא בסיפרות המקצועית לקל? בינוני? קשה? 2. האם מוכרות לך מניסיונך המקצועי התחושות שאני מרגישה בשתי הרגליים? ובאמת אפשר לשייך אותם למצב החרדתי דיכאוני שבו אני נמצאת? ( יש לציין כי התחושות ברגליים היו התחושות הראשונות שהרגשתי בגוף , חשבתי שזה מהחדר כושר והחלטתי לנוח מספר ימים אבל זה רק החמיר לצערי :( האם קודם מופיעים הסיפטומים הגופניים ואחר כך הרגשיים? 3. האם הטיפול בציפרלקס יעלים לי את הסיפטומים ברגליים? או שהוא רק משפר את המצב הרוח ולא את הסימנים הגופניים הנילווים אליו? ואם כן כמה זמן צריך להמתין? אני פשוט כל כך מתגעגעת לתחושה של לעמוד על רגליים "רגילות" , "אנרגטיות" וקלות יותר כמו שהיו לי לפני חודשיים :( מצטערת על ההודעה הארוכה, מקווה שתבין את חששותיי תודה על ההבנה והמשך ערב נעים מיכל

31/10/2007 | 22:00 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מיכל שלום, לא סתם שלחו אןתך לכל כך הרבה בדיקות גופניות. אכן התחושות שאת מתארת אינן אופייניות למצבי דיכאון ו/או חרדה, בודאי לא כסימפטום ראשון. לפיכך אינני בטוח שהסימפטומים הללו הם ממקור נפשי ואינני בטוח שהציפרלקס יעזור להם. בענין הדיכאון החרדתי- בהרבה מיקרים דיכאון מעורב בחרדה. אין בהגדרה זו שום דבר שמעיד בהכרח על חומרת המצב, אבל בד"כ אילו מצבי דיכאון קלים יחסית. ובחזרה לעניין הרגליים- אני הייתי מציע שתפני לקבלת חוות דעת נוירולוג נוסף. אם לא יועיל- לא יזיק. מקווה שהבעיה תעלם כפי שבאה.... רק בריאות!

15/05/2009 | 09:31 | מאת: דבי

למיכל שלום, אני מקווה ש עכשו לאחר יותר משנה שהתחלת להרגיש את הסימפטומים שתיארת את מרגישה כבר בטוב. גם אני מרגישה מזה חדשיים בידיוק את אותם הסימפומים ונשלחת לכל הבדיקות אליהן נישלחת. בינתיים אין שום מימצא. אודה לך מאד אם תכתבי מה מצאו בסופו של דבר ומה עזר לך לחזור לחיים נורמלים כמקדם. תודה והרבה ובריאות, דבי

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה