משיכת ריסים וגבות.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/10/2013 | 22:46 | מאת: לין

שלום , אני בת 20ומאובחנת כסובלת מהפרעות אכילה , הפרעת אישיות גבולית וקשיי הסתגלות , אני נוטלת גם כדורים פסיכיאטריים שהם , טריגיטול (600 מג) אסטו , לוריוון , ואולנזפין. בצעירותי ( בסביבות גיל 10-12 משכתי לעצמי את כל הריסים והייתי נטולת ריסים לחלוטין . זה הפסיק לכמה שנים ובשנה האחרונה זה חזר . רק שהפעם זה גם הגיעה לגבות . נכון לעכשיו אין לי אף שערה אחת של גבה ורק ריסים קטנטנים שרק התחילו לצאת. המצב נורא מפריע לי כי איני יכולה לצאת מהבית עכשיו ללא איפור. אני שמה בגבות עיפרון גבות מיוחד כדי לווצר הדמייה של גבות . את התלישה עצמה אני עושה מתוך שיעמום , ולאחריה אני מרגישה תחושת תסכול על כך שעשיתי את עצמי יותר מכוערת ממה שאני .בנוסף אני לועסת את השערות שאני תולשת . האם זה קשור לכדורים שאני נוטלת .? האם יש לכך טיפול שיכול לעזור ?

23/10/2013 | 23:21 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום לין, לשאלותייך: האם זה קשור לכדורים שאני נוטלת? הכדורים אינם גורמים לזה, אך גם לא מטפלים בתופעה מספיק ביעילות, כנראה. האם יש לכך טיפול שיכול לעזור ? העלאת מינון האסטו ל- 20 מ"ג ליום, אם עדיין לא הגעת למינון הזה. אפשר לנסות גם טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה