Adderall דיכאון והסקרנות שהרגה את החתול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

20/10/2013 | 04:21 | מאת: מאיה

אני מוגדרת כמישהי שסובלת מmdd מאסיב דיפרשן דיסאורדר ולקחתי כדורים נגד דיכאון במשך כבר 6 שנים. התסמינים שלי היו עייפות קשה וכרונית, התקפי בכי שפחתו ככל שנחתי וישנתי יותר, ייאוש ומחשבות אובדניות. כל פעם שניסיתי להפסיק חזרו לי הסימפטומים. לפני 6 חודשים הלכתי לרופא חדש בארהב ורק אמרתי לו את התרופה שאני צריכה ושאלתי אותו אם יש אפשרות לתת לי תרופה שתעיר ותרכז אותי כי אומנם esto מנטרלת את התקפי הבכי היא גורמת לי להרבה יותר עייפות וחוסר ריכוז והוא נתן לי אדרל (רטלין) בקיצור כיום כבר יותר משלושה חודשים אני לוקחת רק ובלבד אדרל בלי שום תרופה אנטי דיכאונית ואין לי שום תסמין של דיכאון!! לפי הבנתי אדרל לא מטפל בדיכאון בכלל, ואף אחת מתופעות הלוואי שלו זה דיכאון. איך זה יכול ליהיות?!? ולמרות שהחיים שלי עצמם לא השתנו, מעולם לא הייתי מאושרת יותר, אני ערנית, יעילה, מרוכזת, אין שום התקפי בכי!! ההפך אני שמחה וחייכנית!! איך זה יכול ליהיות? אז אין לי דיכאון? אם כן מה יש לי? הרבה פעמים הלכתי לרופא במהלך השנים כי אמרתי לו שאני מאוד עייפה ללא סיבה, הבדיקות כולן תמיד חזרו תקינות והרופא אמר שזה נפשי.. האסטו פגע לי קשות באיכות חיי, וזה בחלט מעציב אותי לחשוב על האפשרות שאולי לא הובחנתי כמו שצריך כל השנים האלה.. האם ייתכן שבכלל אין לי דיכאון? אם כן מה יש לי? אשמח לספק את הסקרנות ואת התהיות שלי על הנושא (: תודה (:

23/10/2013 | 21:08 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

מאיה שלום, אינני יודע. לפעמים אולי כדאי לא לחקור במופלא מאיתנו. יש לך תרופה שעובדת, אז כדאי שתמשיכי ליטול אותה. הסטטיסטיקה אומרת שרוב האנשים שינסו לחקות את ההצלחה שהייתה לך עם אדרל, לא יפיקו מזה שום תועלת. ובה בעת- לך זה הצליחח. אשרייך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה