תרופות פסיכיאטריות + צמח הגת אדום

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/10/2013 | 07:36 | מאת: מני

שלום, אני מטופל בתרופות פסיכיאטריות, כמו קלונקס, ריספרדל, פרפנן, דקינט, ובנוסף תרופה ללחץ דם ודופק - קרדילוק. נחשפתי לצמח הגת אדום דרך האינטרנט, והבנתי שהוא טוב למצב רוח (מצב רוחי ירוד) האם אפשר לקחת את צמח הגת עם התרופות במרווח של כמה שעות, האם יש תופעות לוואי, מותר בכלל לקחת את הצמח בנוסף לתרופות? אודה לך שתענה לשאלתי. תודה, מני.

18/10/2013 | 18:28 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום מני, הצמח גת מכיל חומר בשם קתינון (cathinone) שהוא סם ממשפחת האמפטאמינים. מומלץ לא ליטול אותו בכלל ובמיוחד לא בשילוב עם תרופות פסיכיאטריות. חומר זה יכול לגרום להזיות וחרדה. לך יש גם סיבה נוספת לדאגה שכן הקתינון יכול לגרום לעלייה בלחץ דם ודופק והוא אסור לאנשים שיש להם יתר לחץ דם ובעיות לב.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה