אבחנה פסיכולוגית לאבא שלי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/10/2013 | 18:18 | מאת: גל

אבא שלי בן 60+ אלכוהוליסט וחולה לב, שוקל כ-30 קילו בלבד, אינו אוכל ואינו שותה מלבד אלכוהול, הוא שרוי בדכאונות ממושכים ורוצה למות. אימי דואגת לו לכל ענייניו כגון: אוכל, מספרת אותו, גוזרת לו ציפורניים, מגלחת אותו וכו'.. אולם לאחרונה הוא קיבל צו הרחקה מהבית לחודש ימים לאחר שקילל ואיים על אימי. באופן מפתיע ביותר הפסיכיאטר בבי"ח טען כי לאבי אין בעייה נפשית. הכיצד ייתכן שאדם עם דכאונות, המזיק לעצמו ורוצה למות נראה בעיניי הפסיכיאטר כאדם שפוי? אם זו לא מחלת נפש, אמור לי מהי מחלת נפש? אני מכיר את אבי 34 שנים והוא לא היה במצב כזה לעולם. ברצוני להתמנות לאפוטרופוס של אבי (או שאימי תתמנה) ולהכניס את אבי למרכז גמילה (כיוון שהוא מסרב ללכת מרצונו). אני רוצה את אבא שלי בחזרה. בבקשה תעזור לי.. תודה.

16/10/2013 | 19:22 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום גל, אני מצטער לקרוא על מצבו של אביך. אינני יודע ואינני יכול לדעת מדוע כתב הפסיכיאטר את מה שכתב כי אינני מכיר אותו ואינני מכיר את אביך. הגדרת המושג "מחלת נפש" תלויה בהקשר שבו משתמשים בו: מחלת נפש לצורך החוק לטיפול בחולי נפש, מחלת נפש לפי DSM, מחלת נפש לצורך הכרה בנכות וכו' וכו'. כדאי שתפנה לעובד סוציאלי בלשכת הרווחה באזור מגוריו של אביך כדי להתחיל תהליך מינוי אפוטרופוס. ייתכן שזה יצריך פניה לפסיכיאטר באופן פרטי כדי לקבל תעודת רופא. אני צריך להגיד לך שאין סיכוי רב שתהליך גמילה כפוי יצליח ולכן אם זו המטרה היחידה של ההליך, אז הוא לא מאד נחוץ.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה