GABA לטיפול בסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

21/10/2007 | 05:00 | מאת: דיגל

שלום. לאחרונה שמעתי שGABA עשויה להועיל במקרים של סכיזופרניה הבפרנית, וברצוני לשאול האם מותר לקחת כמוסות של GABA בשילוב עם תרופות אנטי-פסיכוטיות כגון: RIPERDAL CONSTA, Depalept, Nozinan,modal או עם תרופות נוגדות חרדה כגון: סרוקסט, ציפרלקס, פאקסט וגם רציתי לשאול אם ניתן איכשהו לרדת מהתרופות בשביל להפסיק את השפעתם המזיקה על המוח שלי, אחרי שבע שנים בהם אני לוקח כל מיני סוגי תרופות שעד עכשיוו אף לא אחת מהם באמת עזרה לי בשום צורה, וחטפתי יותר התקפים פסיכוטיים בלקיחת התרופות מאשר שהפסקתי לקחת. איך ניתן להגמל???

21/10/2007 | 22:05 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אין הוכחה ש- GABA במזון משפיעה על סכיזופרניה. יש קשר בין סכיזופרניה ל- GABA במוח, אבל כשאוכלים את זה החומר מתפרק ולא מגיע למוח, כך שלא יכולה להיות השפעה של ממש. לגבי הפסקת תרופות- אם אתה מאובחן כחולה בסכיזופרניה הבפרנית אני לא בטוח שזה יהיה נכון להפסיק את כל הטיפול. במידה ואתה חש שזה לא עוזר ואולי אף מפריע לך, שווה לבדוק עם הרופא שלך אפשרות להחליף תרופות- אבל לא להפסיק לגמרי.

23/10/2007 | 05:38 | מאת: דיגלל

אתה כנראה לא קורא טוב, כי דיברתי על לבלוע כמוסות. האם אתה בטוח שזה לא מגיע למוח? האם יש סיכון ממשי בלקיחת הכמוסות? זו השאלה האמיתית. גם אין הוכחה שהתרופות הפסיכוטיות משפיעות על סכיזופרניה. וכבר מזמן ידוע שפסיכיאטריה היא לא באמת מדע מדויק כשאר ענפי הרפואה המודרנית. בבקשה תענה לי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה