כדור נגד חרדות שלא גורם להשמנה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

12/10/2013 | 10:30 | מאת: אילנה

שלום אני מרגישה בזמן האחרון חרדות קשות שמתבטאות בכל מיני תסמינים גופניים. כל הבדיקות עד כה בסדר. הייתי אצל פסיכיאטר והתחלתי לקחת ציפרמיל . אחרי תקופה קצרה השמנתי 10 קג והיה תאבון מוגבר. ביקשתי כדור שפחות משמין וקיבלתי פריזמה וגם הוא לא מתאים . ממנו מרגישה עוד יותר חרדות קושי לאכול (כמעט חזרתי למשקל מלפני 20 שנה) ולא מרגישה שיפור בחרדות אלא ההיפך. מבקשת המלצה לכדור מועיל נגש חרדות ושלא משמין...תודה מראש

12/10/2013 | 21:27 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אילנה, ציפרמיל ופריזמה שייכים למשפחת ה- SSRI. במשפחה זו הכדור שהכי פחות מגביר תיאבון הוא לוסטרל (שם החומר הפעיל sertraline). אפשר גם לשקול טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי, שיכול להיות יעיל לא פחות מתרופות להפרעות חרדה מסויימות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה