שאלה כללית הקשורה לכדורים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

09/10/2013 | 18:26 | מאת: שאלה

למה יש כל כך הרבה כדורים נוגדי-דיכאון ? לפי מה הפסיכיאטר מחליט איזה כדור לתת לאדם מדוכא? ציפרלקס או פרוזק או וכו'? האם כל הריבוי הזה נובע זה פשוט חברות שונות שכל אחת רוצה להרוויח כסף?

12/10/2013 | 18:11 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, לשאלותיך: למה יש כל כך הרבה כדורים נוגדי-דיכאון ? רק 60% מהאנשים שמתחילים טיפול תרופתי (ולא משנה איזה) ייעזרו בו ויחלימו. השאר צריכים לנסות תרופות אחרות ולכן יש שוק להרבה תרופות, לא רק אחת לפי מה הפסיכיאטר מחליט איזה כדור לתת לאדם מדוכא? כאשר מנסים תרופה בפעם הראשונה, לכל התרופות הנוגדות דיכאון סיכוי דומה פחות או יותר להביא תועלת. השיקולים בבחירת תרופה: פרופיל תופעות לוואי, העדפות של המטופל, מצבו הרפואי הכללי של המטופל, שיקולים כספיים של המטופל וטיפולים קודמים אם היו. האם כל הריבוי הזה נובע זה פשוט חברות שונות שכל אחת רוצה להרוויח כסף? חברות תרופות רוצות להרוויח כסף וזו גם זכותן. אני מניח שגם את/ה לא עובד חינם. אם הייתה תרופה אחת שפותרת את הבעיה, לא היה צורך בתרופות שונות, לא היה להן שוק ולא היה שם כסף להרוויח.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה