רסיטל- תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/10/2013 | 21:11 | מאת: דרור

שלום וחודש טוב.. אני נוטל כדור רסיטל 20 מג מזה שלושה שבועות לטיפול בחרדה חברתית.. ברצוני לציין שהכדור לא גורם לי לתופעות לוואי באופן כללי, אבל שמתי לב עכשיו שאבדה לי קצת תחושת השובע.. אמנם אני לא אכלן ושומר על משקל תקין אבל משום מה שמתי לב שביומיים האחרונים אין לי ממש תחושת שובע גם אם אני אוכל די הרבה. ממה לדעתך זה יכול לנבוע? יכול להיות שזאת תופעת לוואי ואם כן, מה עליי לעשות?

04/10/2013 | 00:16 | מאת: שלום

הי דרור, לרסיטל יש תופעות לוואי רבות, חפש בגוגל "רסיטל תופעות לוואי וסיכונים". חרדה חברתית היא קושי מאד נפוץ ונורמאלי, אין לך שום מחלה או בעיה בתפקוד המוח (מי שאומר שכן - שיוכיח באמצעות בדיקות רפואיות כמו בדיקות מעבדה). לכן ממש כדאי לך להימנע משימוש בכדורים בעלי תופעות לוואי קשות, והיוצרות תלות גופנית.

04/10/2013 | 17:38 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום, אתה מרשה לעצמך לקבוע עבור אחרים מה נורמלי בהתנהגות שלהם (ולכן גם מה לא). אתה לא חושב שזה קצת שתלטני ומתנשא מצידך? אם אדם חש שהוא סובל וזה לא נורמלי בעיניו מאיפה יש לך את התעוזה לקבוע בצורה נחרצת שהוא טועה? אם פסיכיאטר היה אומר שהוא יודע מה נורמלי (ומה לא נורמלי, זה צד שני של אותו מטבע) אצל אדם אחר, היית אומר אולי שהוא מתנשא ודורסני וכופה את הדעות הבלתי מוכחות והבלתי מדעיות שלו. ומה לגביך? שמת לב כמה אתה דורסני ונחרץ לגבי מצבם הרגשי של אנשים אחרים שאתה בכלל לא מכיר?

04/10/2013 | 01:15 | מאת: דרור

קל לדבר, לא מאחל לך להיות במקומי... נ.ב- אם התופעות לוואי והסיכונים שמופיעים באינטרנט כמו שאתה אומר, היו חפים מאינטרסים, אולי הייתי מאמין להם...

04/10/2013 | 16:21 | מאת: דרור

המאמרים על תופעות לוואי אינם מומצאים, הם תרגום ישיר של העלונים לרופא. מספיק לקרוא בפורומים של פסיכיאטריה כדי לראות שתופעות הלוואי אינן תאורטיות או נדירות - אנשים ממש סובלים מהן. רבים היו נותנים המון כדי לחזור למצב בו היו לפני שהתחילו עם הכדורים.

04/10/2013 | 17:39 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום דרור, רסיטל יכול לגרום לתיאבון מוגבר. לא ידוע לי על דרך להפחית תופעת לוואי זו אם היא מופיעה. אפשר להתמודד איתה על ידי תזונה נכונה ופעילות גופנית.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה