עייפות קשה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/10/2013 | 21:22 | מאת: Daniel

אני סובל מעייפות קשה שמתחילה בד"כ כבר סמוך לזמן ההתעוררות ולמרות שאני יושן מעל ומעבר שעות שינה גם שאני יושן 10 שעות וגם שאני יושן 9 8 או 7 שעות . מה שכן כשאני קצת בחוסר שינה זה דווקא משתפר. כשאני אחרי לילה ללא שינה הפלא ופלא אני מרגיש יותר עירני מתמיד! היום הייתי עייף כלהיום מרגיש צורך לשכב במיטה לסגור עיניים ולנוח (לא נרדם רק נח) אפילו לשבת במחשב לא היה לי כוח הרגשתי צורך לשכב חוסר אנרגיה עייפות בעיניים. יש לציין שאינני מרגיש עצוב או מדוכא או חרד פשוט עניין העייפות הקשה לא פוסק. עכשיו 10 בערב וכבר בשעות הערב האחרונות אני מרגיש שהעייפות נעלמת ואני "מתעורר מהתרדמת" אך זה לא שווה גרוש כי כל היום נשרף לי במיטה וללא מעש. הייתי מטופל בטיפולים הבאים לפי הסדר: מירו 60 מ"ג לוסטרל 200 מ"ג וכעת ציפרלקס 20 מ"ג. עם המירו הייתי עירני . עם הלוסטרל עייף וגם עם הציפרלקס עייף. מפהק הרבה במשך היום גם. תפקוד בלוטת התריס תקין, בדיקות הדם תקינות. בריא בס"כ ולא נוטל עוד תרופות. מה לעשות ד"ר? האם כדאי להחליף לSNRI ויש סיכוי טוב שזה יפתור את העיפות? איך ניתן להסביר את זה שעם המירו הייתי עירני ועם הלוסטרל והציפרלקס אני ככה? עוד שאלה חשובה מה לדעתך מקור הסיבה לעייפות בהתחשב בנתונים שנתתי בהודעה זו? השאלה היא האם חסר לי אדרנלין או שפשוט ה SSRI מעייפות אותי? בקשר למירו נכון בהתחלה הוא הרדים אותי וגרם לי לנמנום אבל לאחר תקופת ההסתגלות ובשימוש הממושך הייתי עירני עם מירו 60 מ"ג. לחזור למירו זה כרגע לא בעדיפות בגלל התיאבון המוגבר ויעילותו הנמוכה יחסית לעניין החרדות . אולי בהמשך אם לא יהיה ברירה. תודה רבה.

02/10/2013 | 21:53 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום דניאל, לשאלותיך: מה לעשות ד"ר? האם כדאי להחליף לSNRI ויש סיכוי טוב שזה יפתור את העיפות? ייתכן. אפשר לנסות גם Wellbutrin (החומר הפעיל bupropion) או תרופות אחרות שאינן גורמות לעייפות. איך ניתן להסביר את זה שעם המירו הייתי עירני ועם הלוסטרל והציפרלקס אני ככה? אין לי מושג. אבל בכל מקרה, אתה לא מתכוון לחזור למיר, בגלל חסרונותיו שמנית, אז אולי אין כל כך צורך מעשי לענות לשאלה הזו. עוד שאלה חשובה מה לדעתך מקור הסיבה לעייפות בהתחשב בנתונים שנתתי בהודעה זו? השאלה היא האם חסר לי אדרנלין או שפשוט ה SSRI מעייפות אותי? לדעתי- ה- SSRI מעייפים אותך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה