סוליאן ובעיות בתפקוד המיני ובהנאה מדברים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/09/2013 | 14:06 | מאת: רון

שלום, אני בן 33. מאובחן כסכיזואפקטיבי מזה 15 שנה. לפני כשנתיים עברתי משבר בעקבות לחץ בעבודה, איבדתי את העבודה ונכנסתי לדיכאון ולחרדות למרות טיפול תרופתי קבוע בסרוקוול ובדפלפט. היום אני מקבל מירו 30 מ"ג, דפלפט וסוליאן 400 מ"ג. אני מרגיש ירידה משמעותית מאוד בליבידו וביכולת להשיג זקפה. כמו-כן שוכב הרבה שעות במיטה, אין הנאה מדברים. אין עניין וריכוז בספרים ובלימודים שהיו מעניינים אותי בעבר. לעיתים מופיע אי שקט ואז אפילו לא יכול להיפגש עם חברים. יכול להיות שהסוליאן אינו מתאים לי? אם כן, למה אפשר להחליף אותו? סרוקוול עשה לי התקפי חרדה, אני סובל מעודף משקל ופרופיל שומנים גבוה בדם, כך שזיפרקסה לא תתאים, ושאר התרופות גם מעלות פרולקטין כמו סוליאן. האם אפשר לוותר על התרופה האנטי פסיכוטית ולהישאר רק עם מייצב? בתודה מראש, רון

25/09/2013 | 23:15 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רון, לשאלותיך: יכול להיות שהסוליאן אינו מתאים לי? אם הוא לא עושה את העבודה, או גורם לתופעות לוואי בלתי נסבלות, אז בהחלט יכול להיות שהוא לא מתאים לך. אם כן, למה אפשר להחליף אותו? חשוב שתתייעץ האם ולמה להחליף את הסוליאן, עם הפסיכיאטר המטפל. תרופה שיכולה לבוא בחשבון, אם לא ניסית אותה בעבר, אביליפיי (החומר הפעיל aripiprazole). דבר נוסף: מבין 3 התרופות שאתה נוטל, המירו היא גורם מספר אחד להשמנה ופרופיל שומנים גבוה. האם אפשר לוותר על התרופה האנטי פסיכוטית ולהישאר רק עם מייצב? לרוב אנשים עם הפרעה סכיזואפקטיבית צריכים צירוף של תרופה אנטי פסיכוטית ומייצב. יש יותר סיכוי למצוא תרופה אנטי פסיכוטית שתוכל למלא את תפקיד את המייצב מאשר להיפך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה