דיכאון עמיד

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/09/2013 | 17:12 | מאת: אתי

שלום! אחי סובל מדיכאון עמיד מעל לשנה. תרופות, מגנטים ונזעי חשמל לא הועילו.הוא בן 37. הרופא המליץ להחליף את הנורטילין בסימבלטה. נוסף הוא מקבל ליתיום וזיפרסקה. מה מאפיין את הסימבלטה ואיך היא אמורה להועיל? בברכה אתי

15/09/2013 | 23:43 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אתי, אני מצטער לשמוע שמצבו של אחיך עדיין ללא שינוי. סימבאלתה (שם החומר הפעיל dulosxetine) היא תרופה נוגדת דיכאון ממשפחת ה- SNRI. התרופות במשפחה זו פועלות על חיבורים עצביים במוח שחומר ההולכה העצבי שלהם נקרא סרוטונין וגם על חיבורים עצביים במוח שחומר ההולכה העצבי שלהם נקרא נוראדרנלין. יש הגורסים שהפעולה הכפולה הזו הופכת את התרופות במשפחה זו ליעילות יותר מאחרות לטיפול בדיכאון קשה. התרופה סימבאלתה, בשונה מהתרופות האחרות במשפחה זו אושרה גם לשימוש במצב של כאב כרוני.

16/09/2013 | 10:12 | מאת: רותם

קודם כל אני מחזק אותך על התמיכה שלך בו, זה חשוב ואני יודע כאחד שהיה שם. במצבים של דיכאון שלא חולף למרות הכדורים כדאי לחפש עוד טיפולים, אני יודע שזה לא פשוט אבל יש את פרופסור לבקוביץ' שהוא מוכר ומנוסה והבנתי שעכשיו הוא גם פתח מרפאה משלו... ממליץ לבדוק

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה