מחיקת יצר מיני - בתודה!!!

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

09/09/2013 | 08:09 | מאת: אני

היי:) רציתי לשאול: אני טרנסג'נדרית (מזכר לנקבה) האמורה להתחיל בעוד מספרחודשים טיפול הורמונלי (התורות למכון האנדו ארוכים...:) ). אחת הנקודות המפריעות לי נפשית בצורה קריטית ביותר - עד כדי דיכאון ממשי - היא המיניות והיצריות הגברית שיש בי לצערי (קרי: ריגוש וגירוי מיניים מוגברים ממראה נשי חשוף וכדו', ו"התמגנטות" אוטומטית של העיניים במראה כזה; בעצם "מבט של תאווה" כלפי נשים (כידוע גם, גברים מודדים נשים ונמשכים אליהן בעיקר לפי מראה חיצוני ולא לפי אישיות) או דחף "פריקה" (וחיבור אברי...) וכו' וכו' - וכן כל יתר תסמיני המיניות הגברית... לא אאריך כאן מדוע זה כ"כ מפריע לי, אוכל רק לומר בקיצור שאחת הסיבות לכך היא בעיית הזהות המגדרית. אם אני חשה אשה, ברור שיהיה לי קונפליקט עצום ביותר לנוכח דחפים ויצרים המבטאים את שיא הגבריות, והרחוקים כרחוק מזרח ממערב מנשיות. זה נותן לי תחושה שאני "כלאיים", וכאמור זה גורם לי לקושי נפשי עצום.. אציין גם שטיפול פסיכולוגי ממש לא עזר (כשם שלא עזר לעצם הקונפליקט המגדרי...) ובכן, אני מחפשת המלצות לתרופות (במידה וקיימות) שיכולות להביא למצב של מחיקת יצר מיני\תשוקה מינית - בכדי שאוכל לפנות לגורם המתאים במקביל לטיפול ההורמונלי. חשוב לי לציין שידוע לי שיש סבירות גבוהה שהטיפול ההורמונלי יסייע לכך בצורה מכרעת, אבל כיוון שלא ניתן לצפות זאת מראש (=נאמר לי שההשפעה אינדבדואליתוצריך לראות ולהמתין) אני מעוניינת לדעת מראש על רעיונות נוספים\משלימים, על מנת שאתייעץ על כך בפני הרופאה האנדוקרינית. אודה מאוד לתשובות!!:)

11/09/2013 | 21:44 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, יש כמה תרופות שיכולות לגרום שינויים הורמונליים שמדכאים את החשק המיני. התרופה Decapeptyl (החומר הפעיל triptorelin) משמשת לדיכוי חשק מיני בפדופיליה (וגם בטיפולי פוריות, טיפול לסוגי סרטן מסויימים והתוויות נוספות) ויכולה להועיל לך לדיכוי חשק מיני. אינני יכול להימנע מלהעלות שאלה: אם גופך מאותת לך שאת/ה נמשך גם לנשים, אז אולי לדחוף אותך לתוך "קופסה" של זהות מגדרית חד משמעית והחלטית, מבחינה פסיכולוגית וגופנית הוא מאולץ ולא טבעי, בין אם זו זהות "נשית" ובין אם זו זהות "גברית". אולי המצב של בלבול, קונפליקט וזהות לא ברורה הוא המצב הטבעי האמיתי שלך? אולי הסבל הוא לא בגלל הקונפליקט אלא בגלל הניסיון המאולץ לייצר זהות חד משמעית?

13/09/2013 | 14:21 | מאת: אני

בטיפול הורמונלי נותנים אנדרוקור. אז האם לתרופה שציינת יש עדיפות על פני אנדרוקור לשם המטרה שציינתי, או שזה היינו הך?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה