מאניה -דיפרסיה--לכל החיים?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/09/2013 | 23:35 | מאת: אורנה נצר

שלום אח שלי אובחן כחולה במאניה דיפרסיה גיל 15. בעקבות מחזוריות של דיכאון ומאניה לסירוגין+התקפים פסיכותיים במשך כ- שנתיים. טופל בליתיום. כיום הוא בן 30 נשוי+ ילדה, עובד במקצוע חופשי(הודות לתמיכה המשפחתית העצומה). כיום אינו נוטל תרופות וחי, כביכול חיים רגילים. כמי שמכירה את דפוסי ההתנהגות שלו היטב- יש לו התקפי זעם, אלימות מילולית, העצמה של דברים ופנטזיות ודמיונות מפעם לפעם, בזבזנות, תפקוד אינטנסיבי עם מעט שעות שינה האם המחלה חלפה? האם תופעות אלו לא נחשבות למחלה שהרי. . .הבחור מתפקד. הספרות המקצועית מתייחסת רק תופעות ברורות של מאניה/דיפרסיה. האם המחלה נמצאת בגוף לתמיד? אפשר להירפא מזה? האם זה נחשב גבולי? אי אפשר לומר שהוא מתנהג באופן מאוזן. ..

11/09/2013 | 21:52 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אורנה, לשאלותייך: האם המחלה חלפה? הפרעה ביפולרית או מאניה- דפרסיה, לרוב אינה חולפת. המחלה באה לרוב בצורה של אפיזודות- תקופות של משבר. בין האפיזודות יש החלמה (זמנית לרוב) ואין שום סימני מחלה. האם המחלה נמצאת בגוף לתמיד? לרוב כן. אפשר להירפא מזה? לרוב לא. אפשר להגיע לאיזון טוב, עם טיפול תרופתי שאליו אפשר גם להוסיף טיפול פסיכולוגי. האם זה נחשב גבולי? לא. הפרעת אישיות גבולית זה משהו אחר.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה