תודה על האתר שאלות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/09/2013 | 16:58 | מאת: .

שלום דוקטור בעקבות ניסיון של שנים עם לא מעט סבל שכולל תרופות כמו סרוקסט ציפרלקס ופרוזק ועוד ועוד שנכשלו, הוצע תרופה איקסל , לפי ידע והניסיון האם התרופה יכולה לטפל בדיכאון וחרדות קשים, ואם עצם העובדה שבעלון גם רשום לדיכאון וחרדות קשים לפי ידיעתך וניסיונך זה גם המצב בפועל , ושמראה על יכולות חדשות שיש לתרופה בטיפול אם התרשמותך חיובית מהתרופה ,גם לגבי תופעות הלוואי , אם הוא ב- סל לכולם ואם יש התנגשות תרופתית בינו ,איקסל לבין אדרל ו- מדבקת פנטה לכאבים.

10/09/2013 | 13:38 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, לשאלותיך: איקסל (שם החומר הפעיל milnacipran), היא תרופה שיכולה לטפל בדיכאון חרדה, טוב כמו נוגדי דיכאון אחרים, לא יותר ולא פחות. יש לתרופה תופעות לוואי. מה שחשוב בנושא תופעות לוואי הוא מה קורה לך באופן אישי כשאתה נוטל את התרופה ולא מה רשימת המכולת של כל תופעות הלוואי האפשריות. התרופה היא בסל לכולם. יש התנגשות בין איקסל לבין מדבקות פנטה וגם בין אדרל לבין מדבקות פנטה והצירוף אינו מומלץ.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה