חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/09/2013 | 13:27 | מאת: מושיקו

שלום, אני מושיקו,בן 30 וסבלתי בעבר מחרדת ביצוע בעת יחסי מין ואוננות. לאחר שעברתי את כל הבדיקות הרפואיות,פניתי לפסיכיאטר שמתמחה גם בבעיות מין, ולאחר איבחון נתן לי מרשם לכדור סיאליס 5 מ"ג יומי שפותר את הבעיה באופן מלא. אך לצערי הבעיה אינה מסתיימת פה, עכשיו כשאינני סובל מחרדת ביצוע, אני מבין שהבעיה היא בעצם יותר כללית-יש לי חרדה חברתית שמתבטאת בביישנות וקושי ליצור קשרים חדשים עם נשים. ונראה לי שאני בכלל טיפוס חרדתי. בימים האחרונים אני שוקל לפנות שוב לפסיכיאטר כדי להתחיל להשתמש בציפרלקס,השאלה שלי היא- אם אשתמש בציפרלקס, תהיה לטיפול השפעה גם על חרדת הביצוע? או שאצטרך להשתמש גם בציפרלקס וגם להמשיך להשתמש בסיאליס? (כי לא נראה לי שאוכל בלי סיאליס כל עוד אני לא בקשר יציב).. תודה

03/09/2013 | 19:42 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום מושיקו, ציפרלקס יכול להפחית כל מיני סוגים של חרדה, ביניהם חרדת ביצוע. החיסרון של ציפרלקס (ועוד תרופות) שהוא יכול לגרום לפגיעה הפיכה בתפקוד המיני. הפיכה פירושו שאם נגרמה תופעת לוואי כזו ומפסיקים את התרופה, התופעה נעלמת לחלוטין.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה