זקוק לייעוץ

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/09/2013 | 21:46 | מאת: בחור

אחי הבכור היתאשפז היום עקב התקפה פסיכוטית. רצוי לציין שאחי גאון שאובחן עם אי קיו של מעל 150 ותמיד דיבר בצורה ראציונלית אבל גם אובחן בתור דיסלקט בעל קשיי למידה קשים. בשבועות האחרונים הוא ניפגש עם קבוצה במוסד(אישפוז יום) שם היה אמור להישתקם כתוצאה מהפגישות הוא הגיע למסקנות שלא ניתן להבין הוא התחיל לתקשר דרך שפה מטמטית והשיחות איתו היו קשות עד בילתי אפשריות להבנה. השינוי הזה נעשה תוך פרק זמן של שבוע... עד אז היה אמנם בעל קשיים אבל מובן לחלוטין ואף חכם שאפשר להיתייעץ איתו לגבי בעיות ולהעזר בו בכל נושא מבעיות פרטיות עד תביעות בבית מישפט שוב הוא ממש חכם ידע המון לגבי הרבה נושאים רק שהוא לא יכל לתחזק את עצמו לבד ולכן גר בבית ההורים... בעיקבות האישפוז יום הוא הישתנה לחלוטין מקצה אחד לשני והגיע למצב שהיה מנותק מהסביבה לחלוטין משמע דיבר בשפה מטמטית\פילוסופית לאנשים עד שהפסיק ליהיות מובן נישמע כאילו דיבר לעצמו נע בין הכרה אחת לשניה ולא ניסה להיתחשב בהבנתו של האדם מולו. אני רק רוצה להדגיש שוב זה לא מתאים לו ביכלל הוא היה בנאדם אחר שהישתנה תוך שבוע לחלוטין אין עבר של מחלות נפש במישפחה הוא לא לקח סמים קשים ביכלל לא היה על טיפול תרופתי ולא קיבל מכה בראש רק נהג להזכיר את ההבנות החדשות שהגיע אליהם... אני לא פסיכיאטר אבל לי זה ניראה ממש מוזר שבנאדם הישתנה ככה כלכך בהתאם לנסיבות אשמח מאוד לתגובה תודה מראש

03/09/2013 | 19:36 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, אני מצטער לשמוע על מה שקרה לאחיך. נשמע שמצבו רציני. למרבה הצער קורה לפעמים שמצבים פסיכיאטריים מתפתחים מהר כמו שקרה לאחיך. בדרך כלל אנשים שמשבר כזה מתפתח אצלם מהר מחלימים גם מחלימים מהר יותר מאנשים שהמשבר הופיע אצלם בהדרגה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה