פלוטין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/08/2013 | 06:27 | מאת: ערן

שלום דר מזה כמעט שנה בדכאון וחרדה שלא מגיב להרבה טיפולים SSRI וSNRI . חלק מהטיפולים הפסקתי בשל ת.ל בלתי נסבלות. לאחר ניסוי תרופות רבות, לפני שבוע ביקשתי מהפסיכיאטר שלי שבעצמו מתוסכל ממצבי, לחזור ולנסות שוב (למרות שניסיתי לפני חצי שנה ולא עזר), לתת ניסיון מלא ולזמן שלם לתרופה היחידה שזכור לי שממש עזרה לי לפני 4-5 שנים- פלוטין. שאלתי: 1. במידה והדיכאון ממש חזק, כמה מהר ניתן להעלות מ-20 מ"ג ל-40 מ"ג ? 2. האם מותר לשלב עם פלוטין תוספי תזונה לשיפור "תפקודי המוח" כגון GINGKO BILOBS או PHOSPHATIDYL SERIN ? האם אפשר שתוסף מסוג זה יכול לעזור לי בתקופה בה אני מרגיש את חוסר האיזון הקוגניטיבי-ריכוזי שאני חש בין אם בגלל ההסתגלות לתרופה או בכלל? תודה על העזרה מראש.

29/08/2013 | 11:25 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום ערן, לשאלותיך: 1. במידה והדיכאון ממש חזק, כמה מהר ניתן להעלות מ-20 מ"ג ל-40 מ"ג? אפשר להתחיל ישר ממינון של 40 מ"ג. 2. האם מותר לשלב עם פלוטין תוספי תזונה לשיפור "תפקודי המוח" כגון GINGKO BILOBS או PHOSPHATIDYL SERIN? לדעתי אפשר. 3. האם אפשר שתוסף מסוג זה יכול לעזור לי בתקופה בה אני מרגיש את חוסר האיזון הקוגניטיבי-ריכוזי שאני חש בין אם בגלל ההסתגלות לתרופה או בכלל? לא. למיטב ידיעתי אין ראיה שהתוספים האלה עוזרים למשהו אצל מי שנוטל אותם. אלו תוספי מזון. משמע, ככל שידוע לי, תועלתם המוכחת אינה שונה משל פלפל או מלח. (אשמח לקבל הודעות אם יש מידע אחר או עדכני בעניין).

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה