הפרעות אכילה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

27/08/2013 | 11:41 | מאת: גלית

בת שלי סובלת מהפרעות אכילה מגיל 9. פנינו לפסיכיאטר בערך לפני 4-5 שנים ומאז היא בטיפול תרופתי. אני רוצה לציין שהיא לא בתת משקל ומעולם לא היתה בתת משקל אבל יש לה את כל תסמיני המחלה. כלומר, זה התחיל בכך שהיא החליטה שהיא שמנה, למרות שמעולם לא היתה שמנה, ואז היא התחילה להיסגר בתוך עצמה, התרחקה מהחברה, כמעט אף פעם לא היו לה חברות. היא עוסקת בנושא בצורה אובססיבית, מה שגורם לשינויים במצבי רוח. כיום בנוסף להכל היא סובלת מחרדה חברתית. קשה לה בבית ספר, קשה בכל מקום שיש הרבה אנשים, קשה בכל סיטואציה חדשה. כרגע היא מקבלת פרוזק וריספונד. היום נכנסתי לאינטרנט וראיתי שריספונד זה תרופה שמקבלים חולי סכיזופרניה וממש נדהמתי. הרופאה מעולם לא דיברה איתנו על זה. האם מקובל לתת תרופה זו בהפרעות אכילה? תודה

27/08/2013 | 22:47 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום גלית, יש קושי רב לטפל טיפול תרופתי בהפרעות אכילה. אין הרבה תרופות שהוכחו כמועילות. קשה עוד יותר לטפל בהפרעת אכילה אצל ילדה קטנה, כי יש הגבלות רבות על סוגי התרופות הפסיכיאטריות מותר לתת לילדים. כדאי שתפגשי את הפסיכיאטרית של ביתך ותנהלי איתה שיחה גלויה על האבחנה ועל הסיבה לבחירה בכל אחת מהתרופות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה