במקום ציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/08/2013 | 17:00 | מאת: נועה

שלום ד"ר התלבטות בין: ציפרמיל, אסטו, פריזמה רוצה ציפרלקס אך שהתרופה יקרה. מה עדיף מבחינת תופעות לוואי- ציפרמיל ה"אמא" של הציפרלקס אסטו "אחות" אך גנרית.. פריזמה? אולי בכלל יש מקבילה מומלצת אחרת לצפרלקס? תודה, נועה

26/08/2013 | 00:35 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

לפי נסיוני אסטו הוא גנריקה די מוצלחת. כלומר יחסית מעט אנשים שנאלצו לעבור מציפרלקס לאסטו התלנונו שהופיעו להם תופעות לוואי חדשות בעקבות המעבר. לעניות דעתי (ומעולם לא ראיתי ראיות לסתור זאת) אין הבדל מהותי בין ציפרמיל (או רסטיטל) לציפרלקס (או אסטו). איזו תרופה לבחור בסופו של דבר, זה תלוי בכמה גורמים ביניהם מה בדיוק ההפרעה הפסיכיאטרית בה את מנסה לטפל ועוד גורמים. התשובה לשאלה היא אישית ולא אוניברסלית.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה