אסטו,מירו וכאבי ראש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/08/2013 | 22:55 | מאת: שרון

שלום,לפני שבועיים התחלתי חצי כדור אסטו ביום ולאחר שלושה ימים היה לי כאב ראש נוראי מלווה בבחילה והרגשה כללית לא טובה, הפסקתי את הכדור למספר ימים וחזרתי להרגיש טוב. חזרתי לקחת אותו ולאחר שלושה ימים שוב כאב ראש. הפסקתי את הכדור ונתנו לי כדור אחר- מירו 30 חצי כדור. התחלתי לקחת אותו לפני יומיים ולפני כמה שעות התחיל לי כאב ראש. הבנתי שהמרכיבים של אסטו ומירו שונים. האם בכל זאת יש משהו משותף לכדורים שיכול לגרום לתופעה הזו? האם ייתכן שכל הכדורים נגד דיכאון לא יתאימו לי ויגרמו לי לתופעה כזו? תודה

25/08/2013 | 08:40 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום שרון, האם בכל זאת יש משהו משותף לכדורים שיכול לגרום לתופעה הזו? שניהם עובדים, אף כי במנגנונים שונים, על תאי עצב שחומר ההולכה העצבי שלהם הוא סרוטונין. אולי צריך שהרופא יתאים לך תרופה שאינה עובדת על המערכת של הסרוטונין במוח. האם ייתכן שכל הכדורים נגד דיכאון לא יתאימו לי ויגרמו לי לתופעה כזו? ייתכן אבל די לא סביר. יש די הרבה תרופות. כל אחת יכולה לגרום תופעות לוואי וכל התרופות שאני מכיר יכולות לגרום כאבי ראש. אבל רוב האנשים מוצאים תרופה שלא גורמת כאבי ראש ואז עוברים לשאלה הבאה: האם התרופה מועילה?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה