בן 66

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/08/2013 | 14:34 | מאת: מיכל

שלום רב, אבי בן 66 סובל מסוכרת מטופל באינסולין ומחלת לב עם מספר צנטורים ומעקפים בעבר. כמו כן הוא סובל מדיכאון וככל הנראה התחלה של דמנציה שבאים לידי ביטוי בירידה קוגניטיבית, מצב רוח ירוד, אך מאידך לעיתים קרובות אימפולסיבי שגובל בתוקפנות (לא פיזית חס וחלילה) כלפי הסובבים בעיקר כלפי הקרובים. תחומי העניין שלו צומצמו מאוד יש רק מספר דברים שבכלל מעניינים אותו וכד'. טופל בציפרומיל וקסנקס במשך שנים. בשבוע האחרון שונה הטיפול ל- VIEPAX 75 XR בבוקר ו- RISPOND 1 MG חצי בוקר וחצי ערב. מתלונן שלא עוצם עיניים בלילה ובבוקר מרגיש מצד אחד רגוע יותר אבל מצד שני סוג של איפוריה ודיבור יתר. הרופא שלו בחול ואני זקוקה לייעוץ, למה לצפות עם השילוב התרופות הנ"ל? האם אלה תסמינים של הטיפול החדש? כאמור עברו רק כמה ימים מתחילת הטיפול, האם זה עומד להשתנות ואם כן האם לטובה? תודה רבה

21/08/2013 | 01:19 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום מיכל, חוסר שינה, אופריה ודיבור יתר יכולים להיות תופעות לוואי של הטיפול החדש ב- Viepax. אם זה נכון אזי זה מצב שמצריך הערכה חוזרת של המצב הפסיכיאטרי בהקדם ולכן הייתי ממליץ לפנות לרופא פסיכיאטר מחליף ולא להמתין לשובו של הפסיכיאטר הקבוע.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה