תופעה משונה עם ציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/08/2013 | 19:16 | מאת: אנה

שלום ד"ר, אני נוטלת ציפרלקס כשנתיים לטיפול בחרדות ובהצלחה רבה, 10 מ"ג. אני סובלת מאד מכאבים חזקים בחזה משבועיים לפני המחזור ועד כחמישה ימים אחרי המחזור. חשדתי שהציפרלקס גורם לתופעה זו ולכם ביצעתי ירידה מאד הדרגתית במינון במשך כשלושה חודשים, עד להפסקה מלאה למשך חודשיים. במהלך החודשיים אכן הבנתי שהציפרלקס הוא הגורם לכאבים החזקים. בלי הכדור אמנם היתה לי רגישות בחזה, אך כלל לא באותה עוצמה. התייעצתי עם רופא נשים וכירורג שד והם אמרו שתרוופות מסויימות יכולות לגרום לתופעה זו שנקראת שד פיברוציסטיי ושיש הגברת סיכון לסרטן השד, בגלל פעילות אסטרוגנית מוגברת. הדבר כמובן מאד מלחיץ אותי מכיוון שגם כך אני בקבוצת סיכון לסרטן השד. מצד שני מאד חוששת מחזרת החרדות ולא מוכנה להסתכן בכך. שאלתי היא: מה לדעתך הסיכוי שתרופה אחרת לא תגרום לתופעה זו? הרי זו לא תופעת לוואי מוכרת של ציפרלקס, זה משהו שנגרם רק אצלי. מה היית ממליץ לי? בנוסף, אני מאד רגישה לתרופות וחוששת שתרופה אחרת אף תגרום לי ליותר תופעות לואי. אשמח לחוות דעתך. בברכה ותודה מראש

20/08/2013 | 07:46 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אנה, נראה שלטיפול תרופתי יש בעיה אצלך: הציפרלקס עובד אך גורם לתופעת לוואי בלתי נסבלת עבורך ותרופות אחרות עלולות לא לעבוד או לגרום לתופעות לוואי אחרות. משמע יש בעיה גם עם ציפרלקס וגם עם תרופות אחרות. להפרעות חרדה יש בדרך כלל אפשרות לטיפול פסיכולוגי אפקטיבי - טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT). זה לא עובד אצל כל אחד, אבל הסיכוי שטיפול כזה יצליח הוא דומה לסיכוי עם טיפול תרופתי. מה שבטוח- אין תופעות לוואי. תשקלי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה