האם קיים תחליף לתרופות בזמן הריון?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

31/07/2013 | 08:40 | מאת: גלית

אני סובלת מאוסידי, וברקע דכאון בעבר. לאחרונה לאחר הצעת נישואין שקיבלתי עם כל השמחה התחילה גם חרדה והאוסידי החריף. אני מטופלת היום עם ציפרלקס. בשיחה על הריון בעתיד, בן זוגי מתנגד בכל תוקף שאקח כדורים נגד דכאון/ חרדה בזמן הריון. אז זאת לא אופציה , ואני רוצה לדעת האם פרט לכדורים ופרט לטיפול CBT (CBT בפני עצמו לא יספיק לי לדעתי כי לפעמים זה חריף אצלי, יש משהו אחר שיוכל להחליף את התרופות בזמן הריון ונמצא בטוח? גלים חשמליים למוח? משהו אחר? בבקשה עזרה...

31/07/2013 | 13:37 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום גלית, לצערי הטיפול האקפטיבי ל- OCD הוא CBT ותרופות כמו ציפרלקס. על אף ששימוש בציפרלקס יוצר סיכונים מסויימים לעובר, לא מומלץ לאישה שסבלה בעבר מדיכאון (ובודאי אם יש גם OCD, שיוצר גם הוא סיכון לדיכאון), להפסיק טיפול בציפרלקס. חשוב שתדעי שגם דיכאון/חרדה מסוכנים לעובר, לא רק התרופות. התועלת מתרופה כמו ציפרלקס בזמן הריון גוברת באופן ברור על הסיכונים.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה