התייעצות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/07/2013 | 22:46 | מאת: פוצי

שלום אני מתלבט לגבי בני היחיד בן 15 שמגלה עצבנות -סף תיסכול נמוך הוא מעצבים נתן בעיטה לשולחן בבית הספר לא מזמן נתן אגרוף לארון חשמל ואף שבר את ידו ואתמול שוב מעצבים שבר את המסך מגע בסמארפון. לילד יש חברים ,יוצא מידי פעם ולפני שנה התחיל לנגן בגיטרה , לא הייתי אומר שמצא פה הנאה מרובה ,קנינו לו שק אגרוף להוצאת אנרגיה וכעס אבל הוא לא מהמקפידים והמשקיענים ,גם בבית הספר אבל תלמיד טוב !! הוא די מקטר על כל מיני ולא נראה מרוצה ... בבית הספר המליצו על עובדת סוציאלית MSW או מאמן אישי בפורום פסיכולגיה למתבגר המליצו על פסיכולוג (לא שללו את העובדת סוציאלית) לאן היית מציע שכדאי לנו לפנות ??? אני שמעתי על טיפול CBT שהוא לא חופר ,ממוקד מאוד לא בא לי שיתחיל איזה טיפול ארוך .... נ"ב קשור או לא ,אני עם אגורופוביה ,סובל קרוב ל-30 שנה מהתקפי פאניקה ,ב15 שנים האחרונות לא עזבתי את גבולות הרחוב ... (נראה לא טוב אה...:-) ) בבית יש את הסיפור של תלות באשתי והרבה פעמים לא ניתן לעשות דברים מחוץ לבית אם אין לי שכן שנמצא פה ואני יכול להזעיק אותו בזמן התקף ... הנ"ב יצא ארוך אבל זה מה שיש ... תודה מראש על תגובתך

30/07/2013 | 22:13 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום פוצי, ההתנהגויות שאתה מתאר מעידות לדעתי שיש לבנך מצב פסיכיאטרי כלשהו וחייבים להתייחס לזה. מאד ייתכן שההמלצה לטיפול פסיכולוגי היא הדבר הנכון, אך קודם לכן הייתי מתחיל בפניה לפסיכיאטר ילדים ונוער, לצורך אבחון ושואל את הפסיכיאטר מה מתאים לעשות בהתאם לאבחנה של הפרעת ההתנהגות שקיימת אצל בנך.

30/07/2013 | 22:27 | מאת: פוצי

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה