חרדה מאיידס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/07/2013 | 13:25 | מאת: עליזה

היי יהודה מעולם לא ביצעתי בדיקת איידס כי יש לי חרדה מהבדיקה והנושא הזה.המצבים שהייתי בהם:1.מין אוראלי לפני חמש שנים.2.חדירה במשך פחות מדקה עם הפסקות ללא גמירה.3.חברה מהעבודה פוצצה לי חצקון וירד לי דם ונכנסתי להיסטריה שנכנסו לה טיפות לעין ושיש לה חתכים או פצעים ביד גם ושזה חדר אליה.אהי מדמיינת כל מיני מצבים ושאלתי הרבה מומחים ואמרו לי שצריך פצעים גדולים כדי להידבק ושמנים אוראלי סיכוי קלוש ובם מהחדירה הזאת הסיכוי קטן אמרו לי שאני צריכה טיפול נפשי.יש לי פסיכולוגית אבל החרדה לא פוסקת והיא המליצה לי תרופות מה אתם ממליצים לי?

25/07/2013 | 14:59 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום עליזה, כפי שאת אומרת, נשמע שיש לך חרדה. כבר התחלת טיפול פסיכולוגי, שזה לדעתי הדבר הנכון. הטיפול הפסיכולוגי המומלץ למרבית מצבי החרדה הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי. אם הטיפול לא בשיטה זו ולא עוזר לחרדה, כדאי שתדברי עם הפסיכולוגית על החלפת שיטת הטיפול לפני שפונים לטיפול תרופתי. אם הטיפול הוא כן טיפול קוגניטיבי התנהגותי, אז כדאי לשקול הוספת טיפול תרופתי. כדאי שתפני להתייעצות עם פסיכיאטר.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה