הוצאת רישון נהיגה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/07/2013 | 14:58 | מאת: אנונימי

בוקר טוב, אני בן 19 ואני לפני שנתיים בערך קבלתי פטור מהצבא נפשי בגלל המסגרת הצבאית, הם אמרו לי שאני לא יוכל כי אני יכול להילחץ וזה יותר מידי בשבילי אז הם נתנו לי 21 נפשי. לפני זה הייתי בטיפול פסכיאטרי ונתנו לי רספידל בגלל כול מיני לחצים ועצבים, בסוף הבחנו אותי שיש לי בעיות התנהגות והסתגלות. ובעיות חברתיות. שזה בעיות נפשיות, אני מדגיש אין לי מחלת נפש. אני לוקח כשנתיים רספידל 1.5 מ"ג. אני לומד במסגרת חינוך מיוחד של בעיות נפשיות והתנהגותיות כבר שנתיים. לפני זה למדתי במסגרת רגילה. רציתי לדעת עכשיו אם יוכל להוציא רישון נהיגה? כי שאלתי את הרופא משפחה והוא אמר שבגלל הכדורים זה או הפסיכיאטר קובע או הממשרד התעבורה. האם אני יוכל להוציא רישון נהיגה?

לקריאה נוספת והעמקה
15/07/2013 | 23:30 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, כאשר תגיש בקשה למשרד הרישוי לקבל רישיון נהיגה, רופא המשפחה יצטרך למלא עבורך טופס שם הוא נשאל אם הינך או היית בטיפול פסיכיאטרי. הוא יסמן שם שהיית. בעקבות זאת יזמנו אותך להערכה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים בתל אביב לעבור הערכה של כשירותך ללמוד לנהוג. לשם תצטרך לבוא עם מכתב מפסיכיאטר. עדיף הפסיכיטאר המטפל ולעבור מבחנים. אם במכון הרפואי לבטיחות יסיקו בעקבות המבחנים שאתה כשיר ללמוד נהיגה תוכל ללמוד נהיגה. ואם לא- אז לא.

16/07/2013 | 14:19 | מאת: אנונימי

איזה מבחנים הם עושים? זה מבחני פסיכולוגיה? ועוד שאלה קטנה: האם אני הולך לפסכיאטר שמטפל בי ומבקש ממנו אישור לנהיגה ונניח הוא כותב לי בטופס הירוק אישור שהכדורים אינם מרדימים אותי אז אני לא יצטרך לעבור את התהליך הזה?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה