הריון וחרדה שינוי תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/10/2020 | 13:07 | מאת: יעל

שלום, אני נוטלת 8 שנים ציפרלקס במינון 20 מ"ג. לפני חודשיים נכנסתי להריון מה שהציף את החרדות, פאניקה ודיכאון מחדש. יצא וניגשתי לשתי חוות דעת ע"י שתי פסיכיאטריות וקיבלתי טיפולים שונים. אחת המליצה לעלות את המינון ל 30 מ"ג, והשניה הוסיפה לציפרלקס למיקטל במינון 100 מ"ג. אני מתלבטת עם איזה טיפול להמשיך.

שלום יעל. צפרלקס ולמיקטאל הינן תרופות יחסית בטוחות לשימוש בהריון. 30 מ"ג צפרלקס זה מינון יתר מעל המינון המקובל והמותר ובזמן הריון מומלץ לא להגיע למינוני תרופות גבוהים. ניתן לשקול החלפת טיפול מצפרלקס ללוסטרל שהוא תרופה נוגדת דיכאון וחרדה ובטוחה לשימוש בהריון. למיקטאל יכול לשמש כתרופה מייצבת לטיפול בדיכאון. מעבר לכך כדאי להוסיף טיפול פסיכולוגי תמיכתי או CBT שיעזור לך בהתמודדות. בכל מקרה ממליץ לך לפנות ליעוץ פרמקולוגי לנשים בהריון במוקדי יעוץ בבתי חולים. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה