טיפול תרופתי בהפרעת OCD

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/09/2020 | 20:53 | מאת: בר

שלום. כאשר מטפלים בהפרעת OCD בכדורי SSRI מומלץ על מינון גבוה של התרופה כאשר מדובר על השפעה לאחר 3 חודשים ויותר (להבדיל מדיכאון וחרדה אשר כבר לאחר כחודש עם התרופה ניכר שיפור). האם גם כך לגבי תרופות מחזקות ל- SSRI כמו אריפליי למצב של OCD?סביר שלא יורגש שום שיפור לאחר חודש או חודשיים אלא רק לאחר 3 חודשים לפחות? שאלה שניה- האם זיפרקסה יעילה לטיפול בחרדה ככדור "מחזק"?

שלום בר. באופן כללי ב-OCD צריך להיות סבלני יותר לגבי אפקט תרופתי בסדר גודל של חודש עד חודשיים. גם תרופות מתגברות כמו אנטי פסיכוטיים צריכים להימדד לאורך שבועות של טיפול. לגבי זיפרקסה- במינון נמוך 2.5 מ"ג עד 5 מ"ג יכולה לעזור בהפרעות חרדה בעיקר אם מלווה בהפרעות שינה. עם זאת מדובר בתרופה אשר עלולה לגרום לרדימות וכן לתופעות לוואי של השמנה וסוכרת. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה