חיזוק לנוגדי דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

20/09/2020 | 14:38 | מאת: חיים

שלום . מטופל בפריזמה שלא לגמרי עוזרת . הייתי רוצה להבין מתי מומלץ להוסיף נוגד פסיכוזה כדוגמת אריפליי ומתי מומלץ להוסיף מייצב מצב רוח כדוגמת למיקטל ? מה היתרונות והחסרונות של אלה לעומת אלה? אציין שבעבר לקחתי סרקוול והיה לי קשה מאוד עם ההשפעה שלו שהעטה את החשיבה שלי ואת התנועה . תודה רבה ושנה טובה

שלום חיים. צריך לזכור שלתרופה נוגדת דיכאון לוקח סדר גודל של מספר שבועות להשגת אפקט טיפולי משמעותי. בתרופה פריזמה מתחילים בדרך כלל במנון 20 מ"ג וניתן להעלות להדרגה עד ל-60 מ"ג ולראות מה קורה. ניתן לשלב תרופה בשם אריפליי- תרופה יעילה בטיפול בדיכאון מינונים 5 עד 10 מ"ג, בטוחה לשימוש. למיקטאל הינה תרופה מייצבת מצב רוח שהיא בגם בעלת אפקט אנטי דיכאוני, פחות מומלץ אך במקרים עמידים ניתן לשקול תוספת. ממליץ כי תפנה ליעוץ פסיכיאטרי בנושא. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה