תופעת לוואי מטרידה של תרופה אנטיפסיכוטית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/09/2020 | 13:29 | מאת: דודו

שלום ד"ר, אני חולה סכיזופרניה שהתרופה האנטיפסיכוטית היחידה שעוזרת לי הכי הרבה עכשיו זה אינווגה במינון 6 מ"ג ואני גם אמור להעלות מינון בעוד חודש חודשיים ל 9 מ"ג והתרופה הזאת היא הכי מאזנת אותי לאחר נסיונות רבים עם אנטיפסיכוטים אחרים שכולל סירוקוול וזיפרקסה ואביליפיי וריספרדל וסוליאן וסרדולקט שלא איזנו אותי וגרמו לי לתופעות לוואי אקסטרא פרמידליות בלתי נסבלות בעיקר אקטיזיה קשה במיוחד גם התרופות האלה לא היו מספיק יעילות בכדי לאזן אותי ועכשיו חזרתי לקחת אינווגה שעזרה לי גם בעבר אלא שבעבר הפסקתי אינווגה בגלל שגרמה לי לתופעות לוואי מטרידה והיא עלייה בפרולקטין והגדלת החזה דרך אגב התרופה האחרונה שלקחתי לפני חזרה אינווגה עכשיו היא סוליאן שגם היא גרמה לי לעלייה בפרולקטין והגדלת החזה עכשיו אני מפחד שבחזרה שלי לאינווגה שהיא תגרום עוד פעם לעלייה בפרולקטין והגדלת החזה שזאת הסיבה שבגללה הפסקתי אינווגה בעבר לפני ניסוי התרופות האחרות שלא איזנו אותי כלומר חזרתי לאינווגה מחוסר ברירה השאלה היא מה ניתן לעשות בנידון ואילו אפשריות טיפול יש לעלייה בפרולקטין והגדלת חזה גברי שזה כמו גודש בחזה שגם כנראה סוליאן גם כן גרם לו כלומר אני חייב להישאר על אינווגה ומצד שני מוטרד מעלייה בפרולקטין שהיא עלולה לגרום כמו שגרמה בעבר, מה עושים ?

שלום דודו. אינווגה היא אכן תרופה אנטי-פסיכוטית יעילה אך עלולה לגרום לעלית הורמון מין שנקרא פרולקטין אשר עלולה להביא אצל גברים להגדלת חזה.במקרה כזה אין מה לעשות אלא להחליף תרופה. האם ניסית בעבר תרופה בשם לפונקס? יכולה להיות יעילה ביותר אך כרוכה בתופעות לוואי אחרות ובצורך בבדיקות ספירות דם חוזרות. ממליץ לך גם להתיעץ עם רופא מומחה באנדוקרינולוגיה ולברר מדוע יש עלייה משמעותית בפרולקטין. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה