תרופת ביניים עד השפעת התרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

20/08/2020 | 11:56 | מאת: יאיר

שלום. אני סובל מהתקפי חרדה וחרדה כללית. הועלה לי מינון הויאפקס ל-300 מ"ג משך כמה חודשים. נראה כי אני עמיד לויאפקס, ציפרלקס, פאקסט, רמרון. לכן המליץ הפסיכיאטר להוסיף לויאפקס 300 מ"ג אנטי פסיכוטי במינןן נמוך (אריפלי 2.5 עד 5 מ"ג). יש לי ממש החמרה במצב והתקפי חרדה קשים. ידוע לי שצריך להמתין בין חודש לחודשיים להשפעה הרצויה ואני רק בשבוע השני וסובל מאוד. מה אפשר בנתיים עד שישפיע השילוב לקחת כדי להקל על התקפי החרדה שיש לי יום יום?קלונקס 0.5 מ"ג בתדירות שם 3 פעמים ביום למשך כחודש-חודשיים יגרור התמכרות?אז מה אפשר לעשות?

שלום יאיר. מצוקתך קשה אבל אתה צריך להחזיק מעמד. יש צורך בסבלנות בטיפול תרופתי נפשי. ניתן להקל על החרדות כעת בשילוב של קלונקס 0.5 מ"ג עד 3 פעמים ביום. אם אין לך רקע ועבר של התמכרויות הסיכון נמוך. יש צורך בהמשך מעקב וטיפול פסיכיאטרי. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה