הפרעות שינה תנועות תוך כדי שינה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/08/2020 | 21:15 | מאת: גורגינה

שלום ד"ר, משה חצי שנה אבא שלי (בן 61),בשינה שלו תוך כדי חלום הוא מוציא קולות ומפעיל ידיים ורגליחם עד כדי כך שהוא מזיז חפצים תוך כדי שינה ,וכמה פעמים קרה שהוא פגע באמא שלי תוך כדי שינה ופעם נשך אותה ( צריך לציין שאין אלימות בכלל ביניהם ואנחנו משפחה מאוחדת ) .הוא לא מעשן ולא שותה . ברצוני לדעת ממה זה יכול להיות ? תודה

שלום רב. תנועות תוך כדי שינה כולל תנועות אגרסיביות יכולות ללוות חלומות סוערים וכן חלומות סיוטים ופלאשבקים. ייתכן כי הפרעה זו עלולה להיות קשורה להפרעת PTSD. ממליץ לפנות להערכה פסיכיאטרית ובמקביל לעשות הערכה במעבדת שינה. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה